Online19.02.2013

The Cult Web


the-cult-web.jpg
the-cult-web.jpg

Stel je voor. Je raakt in een klap alle referenties kwijt naar je meest geliefde content op het web. Alles wat je hebt verzameld voor je werk, voor jezelf: weg. Wat is dan blijven hangen van al die inspirerende en onderhoudende animaties, filmpjes, lolz en kunst? Welke vier links herinner je je het beste?

Het overkwam Anrick Bregman, creative director van productiebedrijf Unit9, makers van o.a. Unleash You Fingers en Black Diamond. Op FITC Amsterdam vertelde hij dat hij vrij recent door “een ongelukje” tien jaar online research verloor. “Het zette me aan het denken over de aard van online content. Wat was me bijgebleven? De inspiratiebronnen die de meeste emoties opriepen, die me lieten beleven in plaats kijken. Dat is ook wat ik wil bereiken in mijn werk.” Alles wat we online zien, horen en beleven, vormt ons, maar dat is vrij ondefinieerbaar. Bregman noemt het ’the cult web’. “Het is content waarvan de beleving je bijblijft na vandaag.”

En wat is de basis van jouw cultweb?

Dit zijn de vier van Anrick Bregman:
Log Jam, KJFG No 5
Folder Type, Emilio Gomariz  
Carola Bony and Luciano Foglia
The Trip, the Kissinger Twins 

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.