Inkomensafhankelijke zorgpremie domper voor vergelijkingssites

Inkomensafhankelijke zorgpremie domper voor vergelijkingssites

De aangekondigde plannen van Rutte en Samsom zijn een finke domper voor vergelijkingssites in de zorg. In het gisteren vrijgegeven regeerakkoord wordt aangekondigd dat zowel de zorgpremie en het eigen risico inkomensafhankelijk worden. Daarnaast wordt de zorgtoeslag afgeschaft. In de nieuwe situatie wordt over al het bruto inkomen boven het minimumloon (19.400 euro) 11% zorgpremie betaald.

Het nieuws komt vlak voordat het zorgseizoen losbarst – traditioneel rond begin november, de periode dat alle zorgverzekeraars hun premie bekend maken. Naast de enorme taak om alles administratief goed te regelen wordt vergelijken een stuk minder transparant. Laura Hendricks van www.qlick.nl 'Doordat de zorgpremie inkomensafhankelijk wordt, worden de prijzen van zorgverzekeringen een stuk minder inzichtelijk, daarom zullen waarschijnlijk minder mensen vergelijken en overstappen'.

Ook mogen geen restitutiepolissen voor de basisverzekering worden aangeboden. Restitutie oftewel vrije zorgkeuze zal beperkt blijven tot aanvullende verzekeringen, dit maakt het verschil tussen basisverzekeringen kleiner waardoor het minder aantrekkelijk wordt voor de consument om te vergelijken.

Wanneer de plannen exact in zullen gaan is nog onduidelijk, waarschijnlijk zal dit pas in 2014 gebeuren.

Tags: verzekering

Reacties (19)

  • raymond

  deze mensen zijn ziek betalen we al niet meer dan genoeg gek zijn ze

  Wo 31 okt 2012, 12:40 [reply]

  • Suzanne

  Er zijn straks mensen in Nederlander die dan bijna 500 euro per maand moeten betalen aan zorgpremie, ronduit belachelijk. je kunt alvast berekenen wat het voor jou verschilt via: http://www.2013zorgverzekering.nl/1251/inkomensafhankelijke-zorgpre...

  Wo 31 okt 2012, 12:56 [reply]

 • Ik ben erg benieuwd hoe zorgverzekeraars (plus vergelijkers) dit gaan aanpakken. Ben uberhaupt benieuwd of dit idee stand houdt...

  Het verschil tussen de bedragen is gewoon pure waanzin. Daarnaast zijn er ook nog mensen die voor elk wissewasje naar de dokter gaan en mensen die er nooit komen. Op deze manier worden de "grootverdieners" op diverse manieren een oor aangenaaid. Erg is ook dat Samson zelf zegt dat voornamelijk alleenstaanden erop achteruit gaan. Dit zijn de mensen die vaak het hardst worden gepakt (denk bijv. aan het huren / kopen van een huis, sociaal zit er niet in omdat je boven een max. loon komt). Belachelijk.

  Wo 31 okt 2012, 13:10 [reply]

  • Doark

  Dan heb je 50 jaar gewerkt, een leuk pensioen opgebouwd, krijgen we dit, als dit doorgang vindt, gaat dit onevenredig veel meer kosten, leuke jongens in Den Haag, daar moet je wel voor doorgeleerd hebben.

  Wo 31 okt 2012, 13:12 [reply]

  • Rob

  Voor mensen die willen weten wat ze in 2014 ongeveer aan premie gaan betalen vond ik hier een tabel: http://zorgpremie-inkomensafhankelijk.nl

  Wo 31 okt 2012, 13:12 [reply]

  • leon

  op www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering
  kun je gemakkelijk berekenen hoeveel jij moet gaan betalen in 2014

  Wo 31 okt 2012, 13:30 [reply]

  • Remko

  Deze actie van politiek Den Haag maakt weer een gehele markt kapot. Alle inovatie in de zorg is te danken aan marktwerking. Pharmaceuten ontwikkelen medicijnen omdat daar geld mee verdient wordt. Haal je de incentive weg, stagneert de ontwikkeling, stagneert vooruitgang en wetenschappelijke ontwikkeling. Het is niet voor de niks dat de USSR niet meer bestaat.

  Uiteraard moet de overheid de minderbedeelde steunen. Maar dat doe je niet door de marktwerking te stoppen. Marktwerking zorgt voor concurrentie en dwint bedrijven en dus ook verzekeraars om met prijs en kwaliteit te concurreren.

  Geef degene met een laag inkomen een zorgtoeslag. En laat de marktwerking in de zorg zijn werk doen.

  Waarom zouden we nog hard werken in dit land. Laten we met z'n alle een kunstsubsidies aanvragen en de gehele dag gitaar spelen, joints roken en het land naar de filistijnen helpen.

  Wo 31 okt 2012, 15:10 [reply]

  • Derek Visser

  @Remko:

  Pharmaceuten wordt normaliter als farmaceuten gespeld, verdient is met een d.

  Een spellingcursus is misschien een nuttiger tijdsbesteding in plaats van gitaar spelen en joints roken.

  Wo 31 okt 2012, 15:46 [reply]

  • Kimberly

  Haal dan ook gelijk alle fouten eruit: inovatie, dwint...

  Wo 31 okt 2012, 16:35 [reply]

  • kimberly

  er uit *

  Wo 31 okt 2012, 16:36 [reply]

 • Derek,Het gaat er dus weer alleen om
  HOE je het zegt, niet
  WAT je zegt?
  Ik kan weten hoe het is.
  Wel eens van een dyslectie gehoord?
  wat een woord, zeg voor een...idd)
  RFTS

  Zo 4 nov 2012, 18:07 [reply]

  • Remko

  Beste Derek,
  Bedankt voor de tip. Ik kom uit Polen en woon nu drie jaar in Nederland. Dus heb nog veel te leren :)

  Wo 31 okt 2012, 15:55 [reply]

  • Rob

  Al die zogenaamde vergelijkingssites moet je niet eens serieus nemen.
  Die staan vol met affiliate links en fake reviews die voor iedere klik of per lead dik betaald krijgen.

  Bovendien is vorig jaar "vergelijking"site Independer overgenomen door Achmea.
  Een slager die zijn eigen vlees keurt dus.

  Gewoon brochures opvragen bij alle verzekeringsmaatschappijen en alles zelf doornemen is de beste ONBEVOOROORDEELDE keus.

  Wo 31 okt 2012, 21:33 [reply]

  • Richard

  waarom vertelt niemand erbij dat het allemaal iets genuanceerder ligt.
  De inkomensafhankelijke zorgpremie gaat van 7,1 % naar 11 procent, dus 4% meer. Die 7,1 procent wordt door de werkgever betaald, de werknemer betaalt hier alleen belasting over. Al met al scheelt het bij een inkomen van 55000 euro ongeveer 30 euro per maand, waartegenover dan weer een verlaging van de inkomstenbelasting staat.

  Wo 31 okt 2012, 15:55 [reply]

 • Lees mijn brievan aan Matthijs van Nieuwkerk op http://roeftanjalon.blogspot.nl/
  Het moet maar eens gezegd worden.

  Wo 31 okt 2012, 22:32 [reply]

 • Ik schrok van Emiel, of ik begrijp iets niet: nivelleren is toch "hun pakkie an"? De SP zou blij moeten zijn dat er eindelijk iets wordt gedaan aan gelijkheid. Eerlijk delen. De sterkste schouders, weet je nog, Emiel?

  Wo 31 okt 2012, 22:36 [reply]

  • Fake

  Heb je wel eens gekeken wat een inkomen van EUR 180K doen qua belastingvoordeel versus de nieuwe inkomensafhankelijke zorgpremie?

  Ze betalen eigenlijk niets!

  Wat is het salaris van de ministers en kamerleden? Juist!

  Voor mij is het duidelijk, de gewone hardwerkende Nederlander betaalt keihard de rekening! een trouwe VVD-stemmer bedankt! Dit was de laatste keer!

  Wo 31 okt 2012, 23:09 [reply]

 • OK, eindelijk uitleg: Als je meer dan 70.000 verdient, betaal je net zo veel als iemand die in de KWOOT-500 staat. Dat is belachelijk! Toch?
  SP wil allemaal 4%, dan gaat er 75% op vooruit of blijven gelijk.
  Ja, verdien je een ton per jaar, dan betaal je wat meer. Verschil is: zij kúnnen dat ook. Iemand met een minimumsalaris kan dat niet.

  Do 1 nov 2012, 00:07 [reply]

  • Edw

  Zo wordt het interessant zo net voor de zomer je been te breken en lekker een paar weken te relaxen in het ziekenhuis, je wilt immers wel waar voor je geld

  Do 1 nov 2012, 20:20 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines