Online22.09.2012

De beste url’s hebben vaak de slechtste websites


Je herkent ze gelijk, top url’s, domeinnamen die direct duidelijk maken wat je kunt verwachten. Maar hoe zien ze er uit? Ooit werd het domein lenen.nl voor een ton gekocht en dezelfde dag voor een half miljoen doorverkocht aan een bekend en succesvol bedrijf in Alkmaar. Het verhaal van DSB is bekend, het succes en daarna de val.

De site werd volledig door seo-experts geoptimaliseerd, zag er niet, maar heeft waarschijnlijk een vermogen opgeleverd voor het toenmalige bedrijf. Het domein sex.com werd gezien als de mother of all. De eigenaar zou binnenlopen. De waarheid is dat de eigenaren nimmer er een euro mee hebben weten te verdienen. De huidige versie is een Pinterest kloon zonder verdienmodel. (foto: de geldwijzer was een redirect van lenen. domein rond 2002)

lenelnl.jpg
lenelnl.jpg

De beste url’s zullen nimmer de fraaiste websites hebben, zij zijn door de hoge zoekvolumes via Google een droom voor ondernemers die met zoekmachine-optimalisatie experts de site ombouwen tot een conversiemachine. Computer.com is een ander mooi voorbeeld. Nog nooit heeft een bedrijf als Dell of HP blijkbaar geld willen betalen voor de url. Deze site is vandaag niets meer dan een linkdomein waar Google een speciaal programma voor heeft ontwikkeld.

Hieronder wat voorbeelden van sterke url’s en de onderliggende websites : 

Music.com

music 

Happy.com
happy1 

Internet.com
internet15

Computer.com
comcom 

Computer.nl (staat nog steeds te koop)
compnl 

Cats.com
cats 

Vakantie.nl
vakantie 

Holiday.com
holiday