Online28.08.2012

Nederlandse startup lanceert een makkelijkere online enquête tool


Online enquêtes zijn een zeer toegankelijke en waardevolle manier om gegevens te verzamelen via het internet. Hierbij valt te denken aan een contactformulier, een lezersonderzoek, evenementregistraties of online sales. Toch is het ontwikkelen van een online enquête of formulier vaak een ingewikkeld en technisch verhaal. HTML en programmeerkennis is vereist om (1) de enquête weer te geven, (2) reacties te ontvangen, valideren en bewaren en (3) de ontvangen data te analyseren.

Er bestaan genoeg online enquête tools, maar vaak zijn deze ingewikkeld, beperkt qua functies of gewoon te duur. SurveyTalent zegt de oplossing te zijn. “Met onze tool is het ontwerpen van een enquête of formulier slechts een kwestie van de gewenste vragen in de enquête slepen. SurveyTalent doet de rest: Het zet de enquête online, koppelt deze aan een database, en analyseert de responses in realtime in diagrammen en tabellen.” De tool is beschikbaar in abonnementsvorm (Software as a Service). Een gratis abonnement wordt ook aangeboden.

De tool is behalve in het engels ook volledig in het Nederlands beschikbaar en is ontwikkeld door Wouter Wiegmans, een 30-jarige Amsterdammer. Wouter studeerde aan de Universiteit van Twente (MSc Telematica & MSc Communication Studies) en is al sinds jonge leeftijd ondernemer, SurveyTalent is, na zijn URL Redirection dienst http://www.rulestheweb.com (uit ’99) en een webdesign en -developmentbureau zijn derde internetonderneming.

nederlandse-startup-lanceert-een-makkeli.jpg
nederlandse-startup-lanceert-een-makkeli.jpg

De beoogde doelstelling: “SurveyTalent moet een grote, bekende speler worden in online formulieren en enquêtes. Eerst in Nederland, dan in Europa en vervolgens wereldwijd. Vandaag is SurveyTalent al beschikbaar in het Nederlands en Engels, en er wordt gewerkt aan meer vertalingen. Ook wat betreft features zal ik natuurlijk niet stil zitten,” aldus Wouter.

Concurrentie: “De grootste speler wereldwijd is Surveymonkey.com. Verder zijn veel Nederlandse studenten bekend met Thesistools.nl. SurveyTalent is een stuk gebruiksvriendelijker en completer dan beide tools, maar heeft natuurlijk nog nauwelijks naamsbekendheid.

SurveyTalent in 140 tekens: “Met SurveyTalent kan iedereen prachtige online enquêtes en formulieren ontwerpen, distribueren en analyseren.