Marktplaats werkt samen met gebruikers aan vernieuwing

Marktplaats werkt samen met gebruikers aan vernieuwing

Marktplaats gaat zijn platform vernieuwen. Alhoewel de basis van de vernieuwde site hetzelfde blijft, wordt de site voorzien van verbeterde functionaliteit en van een frisser design. Met de vernieuwing kunnen gebruikers eenvoudiger en sneller handelen op het platform. Marktplaats vernieuwt de site in nauwe samenwerking met 140 gebruikers. Zij zijn ook de eersten die gebruikmaken van het vernieuwde platform dat inmiddels als bèta is gestart. Geleidelijk worden 50.000 gebruikers uitgenodigd voor deze testversie. In de loop van de zomer wordt het platform opengesteld voor alle ruim 9 miljoen jaarlijkse gebruikers.

Olivier van Duijn, directeur Marktplaats: "Fundamenteel verandert er niets, met 6,5 miljoen bezoekers per maand kunnen we stellen dat Marktplaats werkt. Echter we willen het gebruikers nog makkelijker maken. Met de vernieuwde site wordt het eenvoudiger om te zoeken, vinden en vergelijken, bijvoorbeeld als het gaat om de keuze tussen nieuwe en gebruikte producten. Ook wordt het makkelijker en sneller om een advertentie te plaatsen. Marktplaats maakt hiervoor onder meer het kiezen tussen de verschillende rubrieken simpeler en overzichtelijker. Verder kunnen foto's sneller worden geplaatst en door de bezoeker worden vergroot om het product beter te kunnen beoordelen."

Marktplaats werkt samen met gebruikers aan de vernieuwing. Daarvoor is een pilot groep van 140 gebruikers geselecteerd die Marktplaats gedurende drie maanden heeft voorzien van feedback over de huidige versie. "De 140 gebruikers uit de pilot groep hebben we nauw betrokken in het proces voor de ontwikkeling van het nieuwe platform", vertelt Victor Croes, hoofd gebruikerservaring bij Marktplaats. "Zo hebben we hen bijvoorbeeld gevraagd welke functionaliteit zij missen en wat beter, sneller en eenvoudiger zou kunnen. Onder meer op basis hiervan heeft ons ontwikkelteam samen met specialisten op het gebied van gebruikerservaring, een opzet gemaakt voor het vernieuwde platform."

Groei
Olivier van Duijn: "Marktplaats ontwikkelt zich tot het handels- en winkelhart van Nederland. Dagelijks komen er ongeveer 300.000 advertenties bij en worden ruim 100.000 transacties gesloten. Afgelopen jaar zijn we bovendien met 10% gegroeid. Om de groei in gebruik beter te faciliteren, hebben we gekeken hoe we het handelen en winkelen op Marktplaats nog makkelijker kunnen maken. Het vernieuwde platform sluit hier goed op aan door kopen en verkopen sneller en simpeler te maken. Bovendien zullen we met de vernieuwde site in staat zijn sneller in te spelen op veranderingen. Hiermee komen we bijvoorbeeld ook beter tegemoet aan de groeiende behoefte ons platform mobiel te gebruiken."

Reacties (4)

  • Uko

  Het zou mooi zijn als 'gebruikers/verkopers' eens een profiel met beoordelingen zouden krijgen! Vergelijkbaar met Ebay. Dan is men ook direct af van al die oplichtingen..

  Ma 19 mrt 2012, 16:42 [reply]

  • Voskan

  @Uko, ben het eens met je. Van mij mag Marktplaats langzaam worden omgebouwd naar e-bay.

  Ma 19 mrt 2012, 20:09 [reply]

  • ik

  ooh op eBay wordt niet opgelicht dan?
  ik denk een keer zo veel als het niet meer is.

  Ma 19 mrt 2012, 20:43 [reply]

 • Dat werd tijd zeg! Hun web lijkt uit de jaren 90.

  Do 22 mrt 2012, 00:51 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines