Recordgroei .nl domeinnamen in 2011

Recordgroei .nl domeinnamen in 2011

Het aantal domeinnamen is in 2011 met 14,5% gegroeid. In 2011 betekende dat in totaal 4.799.750 domeinnamen. Een ongekende groei, niet eerder groeide dit aantal in een jaar zo snel. Het aantal domeinnamen in Nederland gaat dus richting de vijf miljoen. Verwacht wordt dat ergens in april de 5-miljoenste domeinnaam wordt vastgelegd.

Met dus een kleine vijf miljoen domeinnamen is het .nl domein het op 2 na grootste landendomein ter wereld. Duitsland (.de) en het Verenigd Koningrijk (co.uk) staan met 14.741.060 en 9.846.991 domeinregistraties een stuk hoger. Vorig jaar stond China (.cn) nog op de derde plek. Dit domein krimpt echter sinds de administratieve regelgeving in 2010 is aangescherpt. 

Nederland heeft een zeer hoog percentage breedband internet. De grote hoeveelheid .nl domeinnamen is dan ook te danken aan het toenemend internetgebruik onder de bevolking. Een andere reden is dat zowel bedrijven als particulieren zich in Nederland graag profileren met een .nl domeinnaam. Dat is te zien aan de hoge domeinnaamdichtheid van het Nederlandse domein: 1 .nl domeinnaam op elke 3 Nederlandse inwoners.

Tags: domeinnamen

Reacties (3)

 • Je zou toch zeggen dat de groei een keer op zou houden, of blijven we steeds nieuwe ideeën bedenken!

  Za 28 jan 2012, 13:46 [reply]

 • Nederland heeft het internet gevonden.

  Zo 29 jan 2012, 08:17 [reply]

  • Leroy

  @remco, dat is inderdaad deels waar. Ik geloof niet dat de groei ophoudt maar wel de beschikbaarheid van aantrekkelijke .nl domeinnamen ik bedoel als ik morgen bijv. een laarzen webshop zou starten en laarzen.nl zou al bezet zijn.

  Dan ga ik toch eerder voor http://www.laarzen.nu of http://www.laarzen.me ofzo dan www.nieuwelaarzenkopen.nl als deze uberhaupt nog vrij zou zijn.

  Di 13 nov 2012, 10:07 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines