AppFish, een website met Nederlandstalige app-reviews

IDG lanceert vandaag AppFish, een website met Nederlandstalige app-reviews. Volgens het persbericht richt AppFish zich in eerste instantie op iOS en Mac apps. IDG wil inspelen op de overload aan apps in de Appstore waar zich inmiddels meer dan 500.000 apps bevinden. "Vind daar als leek je weg maar ‘ns in.” zegt uitgever Jeroen Jonker Roelants. "AppFish helpt in die zoektocht. Die 500.000 apps kunnen we natuurlijk nooit allemaal reviewen, en dat willen we ook niet. Het gaat ons om kwalitatief interessante apps".

De Nederlandstalige reviews zijn geschreven door redacteuren en freelancers van de websites en magazines van de uitgever. De reviewers leggen de apps langs een onafhankelijke meetlat. Daarnaast presenteert AppFish een Top 100 die tot stand komt op basis van een algoritme waarin – naast de reviewer’s score – de gebruikersscore, het aantal stemmen en het aantal views de positie van een de app bepalen. Naast dagelijkse reviews biedt AppFish lijstjes van apps die handig zijn op specifieke momenten en plaatsen ('Apps voor stedentrips', 'Kinder apps' etc.).

AppFish, een website met Nederlandstalige app-reviews

Alle AppFish reviews en collecties zijn beschikbaar voor publicatie door andere websites. Onder bepaalde voorwaarden staat de AppFish database open via een API voor content-partners. Op dit moment is er al een samenwerking met NU.nl is men nog op zoek naar andere sites. De applicatie is duidelijk nog niet klaar. De logische volgende stap is het uitbrengen van een eigen app. Jonker Roelants: "We werken nu hard aan de ontwikkeling van een universele iOS app met alle AppFish app-reviews en collecties. Daarnaast koppelen we de database aan de verschillende websites van IDG. En tot slot willen we AppFish uitbreiden met Android apps, of met apps van andere operating systems, als daar vraag naar is."

Appfish kan zeker voor een grote groep mensen een handige website zijn die meer informatie geeft over Apps. De site zelf oogt redelijk klassiek met veel te veel verschillende fonts waardoor het ondanks de aanwezige backgroundgrid rommelig overkomt, de reviews zijn daarbij soms zeer beknopt met niet meer dan een korte beschrijving van de functionaliteit (voorbeeld). De uitleg in de app-store zegt dan meer. Maar goed je weet in ieder geval wat je kunt verwachten. Door de vele andere items valt zo'n korte review ook in het niet op de pagina. Uiteraard zijn we benieuwd wat lezers van deze nieuwe website vinden. 

Tags: appfish, apps
2d600050395e57e734f486cf6df66dec7accd832_42066_90_90_1Henk de Hooge

is oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowboys. Daarnaast is hij online-uitgever, internet entrepreneur en MD van Red Banana, een creatief content marketing en communicatie bureau. Henk volgen kun je via Twitter @Henkey via zijn Facebook pagina en Google+. Zijn foto's kun je vinden door hem te volgen op Instagram.

Reacties (3)

 • Ik ben het deel met je eens Henk, we kunnen aan vormgeving nog het e.e.a. tweaken.

  De korte review waarnaar je verwijst, is inderdaad van weinig waarde. Dat is een 'oudere' review uit IDG's print iPhone Magazine. Dit soort reviews vervangen we de komende tijd voor 'echte' reviews.

  Di 13 dec 2011, 12:16 [reply]

 • deel=deels

  Di 13 dec 2011, 12:16 [reply]

 • en voor=door (eerst checken voor publiceren ;))

  Di 13 dec 2011, 13:53 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines