Online13.10.2011

Visual effects event VFX haalt klinkende namen naar Nederland


Pixar Studio’s, Dreamworks, Guerilla Games en Digital Domain

Dinsdag 1 november vindt de vijfde editie van de VFX plaats, Nederlands grootste vakbeurs op het gebied van postproductie, film, broadcast, games, 3D en VFX.
Klinkende namen zullen op het podium staat bij Studio-K in Amsterdam, waaronder Pixar Studio’s, Dreamworks, Digital Domain, Post Office en Guerilla Games.

VXF11 VXF21 VXF31

VFX is het event voor animatoren, compositors en coloristen. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe aanpak op een nieuwe locatie: er wordt een focus gelegd op de visual effects professional, met als doel te inspireren tot het maken van nieuwe creatieve producties.

Presentaties en demonstraties
Pixar Studio’s zal spreken over het gebruik van Renderman in Cars-2, Dreamworks en Digital Domain over de de intergratie van 2D en 3D in de film Real Steel, Guerilla Games geeft de presentatie ‘Van render-engine tot cinematics en van world-building tot FX in Kill-Zone 3’ en Post Office presenteert onder andere over de special effects in de Nederlandse film ‘De bende van Oss’. Naast het masterclass programma demonstreert een groot aantal professionals ‘hands-on’ de allerlaatste workflow-inzichten met software van onder meer Autodesk, Adobe, The Foundry, Avid en Maxon. 

De beste en snelste hardware in de industrie zal door HP, JVC, Blackmagic en Matrox en anderen getoond worden. De dag wordt afgesloten met de VFX netwerkborrel, een goed moment om bij te praten en professionele contacten te leggen.

Bij de tickets is inbegrepen: gehele dag toegang tot alle workshops en masterclasses, lunch, consumptiebonnen, netwerkborrel, after party en een VFX goodybag. Dit jaar is er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meer informatie en tickets: www.vfx.nl