Marktplaats nog steeds booming

1110893344marktplaats

De onlangs aan eBay verkochte site van Marktplaats.nl blijkt bijna dagelijks meer dan 600.000 bezoekers te trekken, die afkomen op de ruim 1,4 miljoen advertenties. Na Google, MSN en Startpagina is Marktplaats daarmee de vierde website van Nederland.

Voor producten tot 200 euro zijn advertenties op Marktplaats gratis. Daarboven geldt een tarief van 6 euro per advertentie. Ook moet er voor bepaalde diensten en producten een toeslag worden betaald, zoals bijvoorbeeld bij de verkoop van auto`s of het vermelden van websites. Het overgrote aanbod op Marktplaats.nl bestaat uit tweedehands producten .

Volgens Oscar Diele, directeur van Marktplaats, is het nog slechts een kwestie van tijd voordat er ook veel nieuwe producten op de site worden aangeboden.

Marktplaats begon in 1999, toen de familie Crebas voor 600.000 gulden de domeinnaam Marktplaats.nl kocht. De website bleek een groot succes. In 2004 betaalde eBay 224,5 miljoen euro voor de overname van Marktplaats. Van dit bedrag ging eenderde naar de familie Crebas.

Bron: (Retail)

Reacties (2)

 • Vraag is wat marktplaats.nl verstaat onder "bezoekers per dag". Is dat uniek bereik, of zijn het bezoeken? In dat laatste geval zit Speurders ze met 465.000 bezoeken per dag al behoorlijk op de hielen. Tel daarbij op dat veel functionaliteiten (waaronder het zoekmechanisme van Marktplaats) nog steeds allerbelabberdst zijn, en ik zie Speurders nog d'r op en d'r over gaan.

  Ik vraag me dan ook vooral af waarom Marktplaats geen functionaliteiten toevoegt. Ze hadden 55 FTE programmeurs in dienst hoorde ik ze vorig jaar op Emerce vertellen. Wat doen die in godsnaam, zitten ze hele dag te freecellen? Met de look en feel is niks mis, die slaat nou eenmaal prima aan (zie oko startpagina), maar allejezus, jongens, doe wat aan je functionaliteit voordat het te laat is.

  Di 15 mrt 2005, 17:17 [reply]

  • Peter

  ...moet zeggen dat de RSS feed in ieder geval een hele verbetering is. Speurders moet deze nog maar eens zien te krijgen

  Di 15 mrt 2005, 17:39 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines