Online05.07.2010

De Tour volgen met ‘ondertweeteling’


de-tour-volgen-met-ondertweeteling.jpg
de-tour-volgen-met-ondertweeteling.jpg

Met morgen de halve finale Nederland-Uruguay van het WK voetbal op het programma is de oranje-gekte in Nederland nog in volle gang. Maar afgelopen weekend ging er ook weer een ander groot sport evenement van start, de Tour de France. De Tour volgen heeft er deze editie een nieuwe variant bijgekregen: “ondertweeteling” terwijl je naar de etappe op tv kijkt, of radio Tour de France luistert.

De Subtweetles app (combinatie van subtitles en tweets) verzamelt berichten van twitteraars over Tour de France speciaal voor mensen die zelf niet actief zijn op Twitter. De berichten worden naar wens geselecteerd per etappe, ploeg of per trui.

Het is een van de eerste apps ter wereld die bedoeld is om niet twitteraars mee te laten genieten van wat op Twitter gezegd wordt over de Tour de France. Subtweetles TDF 2010 is verkrijgbaar in Apple Appstore (voor iPhone) en de Android Market (voor Android/Google). Er is een gratis versie beschikbaar (met advertenties) en een betaalde versie (€ 0,79).

De Subtweetles app is gemaakt door het Nederlandse bedrijf Sixpack dat innovatieve apps ontwikkelt. Bedenker van Subtweetles is Theo van der Meer. Tijdens het WK voetbal was de eerste Subtweetles app beschikbaar. De vele positieve reacties hebben de makers er toe aangezet ook een Tour de France Subtweetles te maken.