Online06.07.2009

Kids News Network


kids-news-network.jpg
kids-news-network.jpg

Meer nieuwe jeugdjournaals, versterking van het wereldwijde netwerk en een digitaal jeugdjournaalkanaal; dat zijn de ambities van het nieuwe initiatief ‘Kids News Network Support‘.

‘KNN support’ is per 1 juli van start gegaan. Het programma past in Free Voice’s filosofie om partners grotere zelfstandigheid te geven in de ondersteuning van media. Drie regionale programma medewerkers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika gaan de verantwoordelijkheid delen om van KNN een groter en duurzamer netwerk van jeugdjournaals te maken.

Een coördinator zal aangesteld worden om de werving en selectie van de regionale KNN-programmamedewerkers op zich te nemen. Vanaf januari 2010 gaan deze regionale jeugdjournaal-experts aan de slag met het opzetten van nieuwe jeugdjournaals en bestaande jeugdjournaals intensief ondersteunen. Binnen een jaar zal wekelijks een wereldwijd overzicht van de beste jeugdjournaal-items worden uitgezonden: het ‘World Kids News’. Hetgeen de basis vormt van het te ontwikkelen digitale jeugdjournaal-kanaal.

Jeugdjournaals stimuleren sociale samenhang en begrips- en meningsvorming. ‘KNN Support’ maakt het mogelijk dat meer kinderen in ontwikkelingslanden zich beter kunnen informeren en hun eigen mening in alle vrijheid mogen uiten via televisie en internet. Het jeugdjournaal is in de praktijk een effectief instrument voor ‘empowerment’ van de nieuwe generatie.