Online06.05.2009

Ilse media lanceert hier.nl


ilse-media-lanceert-hier-nl.jpg
ilse-media-lanceert-hier-nl.jpg

Waar vind ik parkeerplaatsen in Amsterdam, welke film draait er in de bioscoop om de hoek, en zijn er nog vrienden in de buurt? Ilse media lanceert hier.nl, een dienst voor op je mobieltje die op basis van je locatie direct op een plattegrond toont wat er in de buurt te doen is.

Op Hier.nl kun je overzichtelijk op een kaart zien wat er in jouw actuele omgeving te doen is. Verder kun je ook je eigen favoriete locaties, foto’s en reviews toevoegen en delen met je contacten. Het  werkt op basis van GPS en locatiebepaling via zendmasten, waardoor je direct over handige en bruikbare informatie uit jouw omgeving beschikt. Je kunt ook handmatig je locatie aangeven en aan- of uitzetten.

Mensen willen ook buitenshuis snel praktische informatie kunnen opzoeken,” aldus Herman Kienhuis, hoofd innovation & development bij ilse media. “Hier.nl speelt hierop in door informatie uit de buurt waar je je op dat moment bevindt overzichtelijk op een kaart te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld Hier.nl op je mobiel checken als je wilt weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is, waar de leuke restaurantjes zitten of welke feesten er zijn. En dan kun je ook meteen zien wie van je vrienden in de buurt is als zij online zijn op Hier.nl.”

Hier.nl is in de eerste plaats een mobiele applicatie, maar is ook te gebruiken via een mobiele website of gewoon via de pc. Je registreert je via de site of per sms (sms HIER naar 9009). Je ontvangt dan een download link in een gratis sms om de applicatie te installeren. Vervolgens stel je je locatie in en zie je direct wat en wie er bij jou in de buurt is.

Hier.nl is gratis beschikbaar via een mobiele applicatie voor Nokia-, SonyEricsson- en Blackberry toestellen en via een mobiele website voor alle andere toestellen met een internetverbinding. Binnenkort zal het ook beschikbaar zijn op Windows Mobile, iPhone en Android toestellen.