Online25.03.2009

Aandacht gevraagd voor Earth Hour


aandacht-gevraagd-voor-earth-hour.jpg
aandacht-gevraagd-voor-earth-hour.jpg

Dit weekend gaat een uur lang het licht uit. Op zaterdag 28 maart tussen 20.30 en 21.30 moet de aarde donker worden, als bewijs dat de burgers stemmen voor moeder aarde en tegen het broeikaseffect.

De lichtknop is dan in feite het potlood waarmee je normaal je stem kenbaar maakt. Het is alweer de derde editie van Earth Hour. In Sydney deden in 2007 2,2 miljoen gezinnen en bedrijven het licht een uur lang uit. In 2008 was de boodschap stilaan de wereld aan het veroveren, en deden 50 miljoen mensen mee. Ondermeer de Golden Gate brug in San Francisco, het Colosseum in Rome en het Opera House in Sydney baadden allemaal in duisternis. Dit jaar wordt er op een wereldwijde reactie gehoopt – met een streefdoel van maar liefst 1 miljard mensen. Omdat dat te gaan bereiken hebben ze alle mogelijke middelen ingeschakeld. Ook social media: Twitter, Flickr, Facebook Group, Facebook Fans, MySpace en YouTube.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.