Online16.03.2009

Online tentoonstelling van WOII


online-tentoonstelling-van-woii.jpg
online-tentoonstelling-van-woii.jpg

Een aantal musea en instellingen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog, hebben op internet een digitaal museum en kenniscentrum opgezet. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei lanceerde vanmiddag in het Geldmuseum in Utrecht een digitale, interactieve tentoonstelling over de eerste vijf dagen van de Tweede Wereldoorlog die te zien is op www.wo2online.nl.

Vanuit de overheid was er de behoefte aan een website over de oorlog met een duidelijke afzender en objectieve informatie. Op de nieuwe site wordt de bezoeker meegenomen naar het begin van die oorlog.

Medewerkers van het Comité zijn al meer dan een jaar bezig met het project. Er zijn bergen archiefmateriaal terug te vinden die tot nu toe voor het grote publiek niet bereikbaar was.

We vonden het belangrijk om betrouwbare informatie over de oorlog toegankelijk te maken voor een breed publiek. Heel veel informatie op internet is door hobbyisten op het net gezet, en niet betrouwbaar. Aan het project hebben achttien instanties meegewerkt, zoals het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid“.

Met de online tentoonstelling hopen de organisaties het gedachtegoed rondom de oorlog levend te houden en tegelijk het hoofd te bieden aan de wildgroei van onbetrouwbare informatie op internet.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.