Online06.07.2008

25 juli – Uitreiking Jo Aerts Award


Op 25 juli reikt Digibewust de Jo Aerts Award uit. Deze prijs is bedoeld voor degene met het meest innovatieve en bovenal praktische (niet-commerciële) initiatief dat het dagelijks werk op kantoor een stuk makkelijker en/of veiliger maakt. Een onafhankelijke jury onder leiding van Ruben Timmermans – blogger, docent en expert op het gebied van usability – reikt de Award uit. Voorbeelden van in aanmerking komende initiatieven zijn een applicatie die veilige wachtwoorden voor gebruikers genereert, of een programmaatje dat wachtwoorden verstopt op een normaal ogende uitgeprinte kassabon. Meer voorbeelden, nuttige en praktische tools zijn te vinden op www.joaertsaward.nl.  
 
De inschrijvingen sluiten op 20 juli. Alle lovenswaardige initiatieven kunnen tot dan worden ingestuurd via www.joaertsaward.nl. De winnaar maakt kans op € 1.000 euro. Daarnaast ontvangt hij of zij eeuwige roem omdat de Award volgend jaar naar hem of haar wordt vernoemd. De Jo Aerts Award wordt dus omgedoopt tot bijvoorbeeld de Jeroen Jansen Award of de Janneke de Vries Award.

SysAdmindag 2008

De uitreiking valt samen met de jaarlijkse internationale SysAdmindag. Op deze dag worden systeembeheerders in het zonnetje gezet. Wereldwijd laten bedrijven hun waardering blijken voor het onmisbare werk dat de systeembeheerder dagelijks verricht, zodat iedereen gewoon z’n mail ontvangt, de bedrijfsdata goed beveiligd is en dat alle bedrijfssystemen optimaal blijven functioneren.