Online11.06.2008

Meetingselect werft kapitaal voor nieuwe technologie


Meetingselect, marktleider op het gebied van strategische meeting management oplossingen voor bedrijven, hotels & vergaderlocaties, heeft aangekondigd dat Joan Cofined NV een aandeel heeft genomen in Meetingselect. Naast de huidige investeringen van YoungStreet Investments, gaat Meetingselect het kapitaal van Cofined NV gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen in meeting technologie, zoals uitbreiding van meeting management informatie en optimalisatie van het meeting distributiesysteem.

Meetingselect is een innovatief en snel groeiend bedrijf nu steeds meer bedrijven, hotels & vergaderlocaties de online meeting technologie gebruiken. Naast bedrijven als Canon Europa NV en Sanoma Magazines, zijn ook bedrijven zoals Danone en Forbo Flooring dit jaar gestart met Meetingselect.

Niet veel bedrijven hebben een duidelijk beeld van de kosten die de verschillende afdelingen binnen de organisatie uitgeven aan externe bijeenkomsten. Dit verschilt per industrie, farmaceutische bedrijven neigen tot het organiseren van grotere meetings en evenementen om hun producten onder de aandacht te brengen, dan bijvoorbeeld productiemaatschappijen. De kosten kunnen oplopen tot wel 3% van de jaaromzet ofwel 40% van het reisbudget. Een reden om meeting management op de agenda te zetten.

“Nu veel bedrijven het individuele reisbeleid keurig binnen het bedrijf geïmplementeerd hebben, komt er steeds meer aandacht voor kostenbesparingen op het gebied van externe bijeenkomsten en groepsreserveringen, één van de laatste onontgonnen aspecten op het gebied van inkoop“, aldus Judith Huisman, partner bij Meetingselect. Uit nieuw onderzoek van Airplus blijkt dat onder Nederlandse travel managers van zowel grote bedrijven als het MKB, 30 procent van de reisprofessionals prijsafspraken maakt met leveranciers van hotels & vergaderlocaties ten aanzien van de MICE uitgaven (Meetings, Incentives, Conferences en Events), 14% meer dan in 2007.

De reden waarom wij, als Procurement afdeling van Canon Europa N.V., hebben gekozen om met Meetingselect te starten is vanuit inkoopkant gezien om meer inzicht te krijgen in de kosten en productie die we op jaarbasis doen op het gebied van meetings. Tevens kunnen we zien waar de meetings plaatsgevonden hebben. We kunnen op maandelijkse basis (maar ook kwartaal, halfjaar en jaarbasis) bekijken wat we als bedrijf doen op meetinggebied. Dit geeft ons meer inzicht wanneer we met de onderhandelingen starten met de hotels & vergaderlocaties voor het nieuwe jaar“, aldus Anneke van Veen, European Procurement Specialist Travel and Car Fleet bij Canon Europa N.V.

Meetingselect heeft een online database met meer dan 57.000 hotels & vergaderlocaties wereldwijd. Strategische partnerships zijn afgesloten met vrijwel alle grote hotelketens in Europa zoals Accor Hotels, Hilton Hotels, Best Western Hotels & Restaurants, Golden Tulip Hotels Inns & Resorts, Hampshire Hotels & Restaurants, Regardz Hospitality Group, IHG Group en vele individuele hotels zoals het Hotel Okura Amsterdam, Grand Hotel Huis ter Duin, Hotel de l’Europe, Hotels van Oranje, Hof van Saksen en Duin & Kruidberg.

Sinds de lancering van Meetingselect.com op 31 mei 2007, zijn meer dan 250 vergader- en groepsaanvragen (Requests for Proposals) via Meetingselect gedistribueerd met een totale waarde van 2.2 miljoen euro. 72% van alle aanvragen is nationaal georiënteerd en 28% van alle aanvragen gaat richting het buitenland, voornamelijk Europa. Het bedrijf schat dat het aantal aanvragen zich jaarlijks zal verdubbelen.

Meetingselect verbindt meetingplanners eenvoudig met hotels & vergaderlocaties wereldwijd via de online boekingstool Meetingselect.com. Naast bedrijven, zijn er vele individuele meetingplanners die gebruik maken van Meetingselect, waaronder Syngenta Seeds, Mitsubishi Motors Europe, Epson Europe, KPMG, Logica en RIPE NCC.