Online06.06.2008

Schuttevaerrace live op internet


schuttevaerrace-live-op-internet.jpg
schuttevaerrace-live-op-internet.jpg

De Schuttevaerrace 2008 is alweer bezig, de 26e editie van de gecombineerde zeil-, loop- en fietsrace is ook dit jaar live te volgen op internet. Voor het eerst gaat dit jaar een compleet mediateam de race live verslaan op de website. Uiteraard kunnen ook de deelnemers en thuisblijvers tekst, foto’s en video’s insturen.

De Schuttevaerrace staat bekend als de zwaarste zeilwedstrijd van Nederland, vanwege de combinatie met hardlopen en wielrennen. Bovendien voert de race over de moeilijke wateren van de Waddenzee en het IJsselmeer. De race gaat 24 uur per dag door (5, 6 en 7 juni), zonder een moment rust.

Via de website van GeoSports vindt u naast alle wedstrijdinformatie ook de actuele stand van zaken van alle deelnemers via het live GPS-volgsysteem, dat alle deelnemers op alle trajecten op de kaart toont. Deze informatie wordt aangevuld met foto?s, video?s en tekstberichten van zowel het Geosports team als de deelnemers en toeschouwers.

Mediateam

Het GeoSports Mediateam bestaat uit studenten van de opleidingen Communication&Multimedia Design en Communicatie van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Deze studenten gaan mee tijdens de wedstrijd, zowel op volgboten als op wedstrijdschepen. Vanaf deze locaties doen zij rechtstreeks en direct verslag van alle gebeurtenissen. Ook de deelnemers en thuisblijvers kunnen de informatie op de website aanvullen met beeldmateriaal en tekstberichten. Dit kunnen zij mailen naar een centrale redactie die ervoor zorgt dat de informatie direct online wordt geplaatst.