Online23.04.2008

Makelaarsbod.nl gaat voor transparantie in makelaarsmarkt


makelaarsbod-nl-gaat-voor-transparantie-.jpg
makelaarsbod-nl-gaat-voor-transparantie-.jpg

Vandaag wordt de website Makelaarsbod.nl gelanceerd. Makelaarsbod.nl wil voorzien in een transparante makelaarsmarkt voor de consument. De zoektocht naar de juiste makelaar is een lastige en vaak wordt er een makelaar gekozen op basis van advies van vrienden of familie, via de Gouden Gids of een advertentie in lokale weekbladen.

Makelaarsbod.nl hoopt een rol te gaan spelen in de zoektocht van de consument naar een makelaar. Met Makelaarsbod.nl kan de koper of verkoper van een huis kosteloos, snel en op eenvoudige wijze de juiste makelaar vinden aan de hand van een gedegen offertevergelijking. Tijdens de testfase, waar zo’n 200 makelaars aan meededen, kreeg iedere consument gemiddeld al drie offertes, maar dit getal zal nog verder groeien naarmate meer makelaars zich aansluiten.

De site biedt consumenten de mogelijkheid om kosteloos een actueel en transparant overzicht van de diensten en kosten te verkrijgen van regionale makelaars. Makelaarsbod.nl brengt tevens een advies uit betreffende de juiste makelaar op basis van de door de consument aangegeven criteria. De ondoorzichte markt van makelaars zou zo een stuk transparanter moeten worden.

Voor makelaars biedt Makelaarsbod.nl ook nieuwe mogelijkheden. Het wordt zo makkelijker voor een makelaar om zijn diensten ook buiten zijn regio aan te bieden en de makelaar krijgt structureel en kosteloos inzicht in de vraag en aanbod van woonobjecten.