Online08.04.2008

Studenten.com helpt hoger onderwijs


studenten-com-helpt-hoger-onderwijs.jpg
studenten-com-helpt-hoger-onderwijs.jpg

Onlangs is de site Studenten.com gelanceerd, de eerste zelfdenkende en -lerende site in Nederland. Via de site kunnen studenten in het hoger onderwijs virtueel samenwerken en berichten delen. Daar helpt de website actief aan mee door voor iedere student relevante berichten te verzamelen.

De site bundelt alle soorten informatie: van nieuws en oefententamens tot uitgaanstips, recensies en vacatures. Studenten.com werkt daarvoor samen met o.a. het Voedingscentrum, nrc.next, de Volkskrant, Cinema.nl, 3voor12 en EnDanDit. De meeste informatie op de site komt echter van de student zelf. Zo komt via een eenvoudig zoeksysteem een schat aan gegevens beschikbaar voor iedere student.

Studenten gaan niet meer op zoek naar informatie, maar berichtjes zoeken zelfstandig geïnteresseerde gebruikers op. Dat gebeurt op basis van een zelflerend systeem dat de persoonlijke smaak van iedere gebruiker in kaart brengt. Zo krijg je dus alleen informatie die voor jou bedoeld is. Erg handig, aangezien de student van nu helemaal geen tijd heeft om zomaar wat rond te surfen. De verwachting is dat de website in 2010 tot in detail de smaak van iedere student kan voorspellen.