Nieuws15.09.2016

NOS the Series: voor wie niks wil missen van de verkiezingen in de VS


Eigenlijk is het best wel bijzonder, hoe de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten de hele wereld al maanden bezighouden. En de echte piek moet nog gaan komen, want pas op dinsdag 8 november gaan de Amerikanen naar de stembus. De NOS gaat je helpen om helemaal op de hoogte te blijven, mocht je daar behoefte aan hebben, met een nieuw online concept: NOS, the Series. Daar vind je iedere dag video’s die je vanuit alle mogelijke invalshoeken het circus rondom de Amerikaanse verkiezingen laat zien. Twee keer per dag verschijnen er nieuwe video’s: vanaf vandaag tot en met 10 november 2016, twee dagen na de verkiezingen.

Dagelijks zijn er op NOS the Series twee nieuwe video’s te vinden rondom één van de vijf series:

  • Hillary Clinton – Van First Lady naar Mrs. President. Is meer dan bekwaam, vindt ze zelf. Vrouw van. Maar niet geliefd onder veel, ook democratische, vrouwen. Haar grootste tegenstander? Hillary.
  • Donald Trump – Wil Amerika weer ‘groots’ maken. Wil het land leiden als eenzakenman. Jaagt zijn eigen republikeinen tegen zich in het harnas. Zijn grootste tegenstander? Donald.
  • Onze Correspondenten – Kennis en kunde van NOS’ finest. Wouter Zwart en Arjen van der Horst leiden jou vakkundig door de politieke jungle. Jouw mening op basis van hun feiten en analyses.
  • De Debatten – Zij zegt, hij zegt. Zij: ingestudeerd. Hij: improviserend. Wie maakt de eerste uitglijder? Wie heeft de beste oneliner? Wie haalt uit met de meest venijnige comeback? En ook, waar gaat het over?
  • De Campagnes – Het mag wat kosten. Vijf miljard dollar, is de verwachting. Tuurlijk gaat het om inhoud, maar nog meer om het modder gooien. Je wint niet omdat je de beste bent, maar de ander de slechtste.

NOS the Series is een experiment van NOS Lab waarmee de omroep kijkers op een nieuwe manier nieuws wil bieden.