Nieuws20.12.2017

Lak Voor: kan Tijn Nederland opnieuw in beweging krijgen?


nieuwe actie voor Serious Request

We zijn de kleine Tijn zeker nog niet vergeten: deze jongen lakte vorig jaar tijdens Serious Request even meer dan een miljoen bij elkaar met zijn nagellakactie. Tijn is helaas inmiddels overleden, maar dat wil niet zeggen dat zijn ouders dit jaar niet in actie komen. Na de eerdere acties Lak Aan en Lak Door hebben ze nu de actie Lak Voor bedacht. Lakken Voor Tijn, maar ook voor het goede doel van Serious Request 2017: mensen weer bij elkaar brengen die elkaar in oorlogsgebied zijn verloren. Dat vertelde de vader van Tijn vanmorgen aan Domien op de radio.

Laat je nagels lakken in Breda

Omdat vorig jaar het glazen huis in Breda stond, zal deze actie ook weer in Breda plaatsvinden. Daar staat sinds vandaag 16.00 uur een glazen nagellakstudio waar de ouders van Tijn samen met familie en vrienden de komende week hele dagen nagels gaan lakken voor het goede doel. Natuurlijk missen zij Tijn enorm, maar uit deze actie halen zij weer kracht en energie. En doen ze ook nog iets heel moois voor het Rode Kruis.

Speciaal voor alle grote en kleine acties die tijdens Serious Request lopen heeft 3fm een actiesite gemaakt en daar vind je ook de Lak Voor-actie van de ouders van Tijn. Als streefbedrag staat daar het bijzondere getal 77.777 euro. Dat heeft alles te maken met het feit dat zevens een belangrijke rol in het te korte leven van de kleine held heeft gespeeld. Het cijfer zit in zijn sterfdatum – zelfs in het tijdstip van overlijden – en speelde op nog veel meer manieren in het gezin een rol. Daar leek het de ouders een mooi bedrag om dit jaar naar te streven.

De actie staat op de website op dit moment op nog geen zeven duizend euro, maar op de radio werd al verteld dat er minimaal zeven duizend euro al onderweg was. Dit bedrag gaat dus zeker verder oplopen. Kan de kleine Tijn Nederland nóg een keer in beweging krijgen, zonder dat hij er zelf nog is? Niet voor hem, maar voor alle mensen in oorlogsgebieden die hun familie kwijt zijn geraakt? Dat moet lukken toch!

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl