Nieuws24.08.2014

Dit was de week van de ALS Ice bucket challenge en het gelijk van Charlie Sheen


Deze week stond ontegenzeggelijk in het teken van de ALS Ice Bucket Challenge. Alleen als je niet online was zou je nu kunnen zeggen dat je geen flauw idee hebt waar dit dan over gaat. In dat geval moet je even dit artikel lezen.

Het ging allemaal harder met de #icebucketchallenge toen Mark Zuckerberg riep dat hij Bill Gates had genomineerd. Zijn video werd massaal overgenomen en steeds meer mensen die waren genomineerd daagden op hun beurt weer anderen uit. Onderweg werd het ook een rage en het kan zo maar zijn dat heel wat deelnemers eigenlijk niet eens wisten waarover de ALS Ice Bucket Challenge nu precies gaat. 

Hierdoor kwamen er ook de Ice Bucket Challenge haters totdat de persoonlijke video van Anthony Carbajal werd gepubliceerd. De video is inmiddels driekwart miljoen keer bekeken en laat zien wat ALS betekent voor mensen die worden geconfronteerd met deze slopende ziekte.

De meest gestelde vraag is wie er nu eigenlijk doneert want niet meedoen betekent doneren aan de ALS stichting en we zien alleen de video’s van mensen die flink nat worden. Toch komt er geld binnen en dat is waar het eigenlijk om te doen is. We kunnen een overzicht maken van alle leuke en bijzondere video’s maar dat doen we niet omdat er één video deze week werd gemaakt door cultheld Charlie Sheen. Zijn bijdrage is eigenlijk waar het werkelijk om gaat. Laten we hopen dat voor de ALS Ice Bucket Challenge komende week veel meer van dit soort video’s worden gepubliceerd. De video van Charlie Sheen is met 11 miljoen impressies tevens de best bekeken video van de Ice Bucket Challenge.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.