Nieuws04.01.2018

De Dutchcowboys Daily van 4 januari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 4 januari 2018.

Omzetgroei van 3,2% voor supermarkten in 2017

De supermarktomzet is in het afgelopen jaar gestegen met 3,2% naar € 35,58 miljard (€ 34,49 miljard in 2016). Mede door het toenemende belang voor online winkelen werd er in 2017 per kassabon 6,3% meer afgerekend (€ 22,53 in 2016 en € 23,91 in 2017). De online omzet steeg in 2017 met 48% (t/m week 48). Zo blijkt uit nieuwe cijfers van Gfk. De online supermarktomzet was bijna € 1,1 miljard in 2017.

Voor 2018 wordt een omzetgroei voor de supermarkten van 3% verwacht. De prognose is dat de omzet in de fysieke supermarkt met 2% zal stijgen en de online supermarktomzet met 30%. Circa 3,8% van de totale supermarktomzet in 2018 zal van online komen (3% in 2017).

boodschappen
boodschappen

Hollands talent mag naar South by Southwest, Texas

innogy, het moederbedrijf van Essent, biedt Nederlandse startups de kans om af te reizen naar South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin, Texas.

In de Mobility & Energy Track van de New Dutch Wave Startup Competitie biedt innogy Nederlandse startups, die actief zijn op het gebied van energiebesparing, binnenklimaat, smart&connected en elektrisch rijden, de kans om hun innovatieve ideeën te presenteren aan een vakjury. De winnaar van deze energie- en mobiliteitsvoorronde wint een reis naar Austin, Texas en toegang tot SXSW18, waar zij op maandag 12 maart in de Dutch House hun startup en innovatieve idee mogen pitchen aan internationale investeerders.

sxsw
sxsw

The Flying Doctors te zien bij ONS

In 2018 keert bij de nostalgische televisiezender ONS weer een aantal televisieklassiekers terug op de buis. Zo start in februari de populaire Australische serie The Flying Doctors. The Flying Doctors is vanaf 7 februari te zien bij ONS, iedere woensdag om 16:00 uur en een herhaling op zaterdag om 21:00 uur.

Trailer vijfde aflevering The Grand Tour

In nieuwe de aflevering van The Grand Tour, getiteld ‘Up, down and round the farm’, komt Jeremy Clarkson op het Engelse platteland vanuit een oude Subaru in actie als schapenhoeder, reist James May met een kleine Volkswagen GTi af naar testcircuit Eboladrome en gaat Richard Hammond in Dubai uit winkelen en maakt hij met rupsbanden de zandduinen onveilig in een monsterlijke Ripsaw.

Ook Celebrity Face Off keert terug. In deze aflevering strijden Preacher-ster Dominic Cooper en komiek Bill Bailey met elkaar in een zoektocht naar de snelste persoon ter wereld met een mislukte muzikale carrière. De aflevering is vanaf vrijdag 5 januari beschikbaar via Amazon Prime Video.

VS maken zich op voor ‘monster storm’

Het winterweer dat de Verenigde Staten nu meer dan een week in zijn greep houdt, is nog niet voorbij. Het ergste moet nog komen. Aan de oostkust komt deze dagen ‘a monster storm’ aan land. Met nog lagere temperaturen als gevolg. In Florida is het op het moment al kouder dan in Alaska.