Nieuws16.01.2018

De Dutchcowboys Daily van 16 januari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 16 januari 2018.

-62 graden in het koudste dorp ter wereld

Het Russische dorp Ojmjakon wordt het koudste dorp ter wereld genoemd. Het dorp heeft een paar honderd inwoners en deze mensen zijn zeker wel wat gewend maar -62 graden was wel weer even een dieptepunt sinds lange tijd. Het kourecord ligt op -67,7 graden en daar kwam dit dus wel heel dichtbij. Je wimpers bevriezen direct en brillen plakken aan het gezicht.

Wat ziet je hond eigenlijk als ‘ie tv kijkt?

YouTube-kanaal SciShow probeert zoals velen dingen uit te leggen. Soms leuk, altijd interessant maar soms ook grappig. Deze aflevering, waarin wordt uitgezocht wat je hond nou precies ziet als hij met je meekijkt naar de tv, is er ook zo een.

Een smartphone voor de nieuwe generatie: creators

Huawei introduceert een nieuwe smartphone, de P smart. De smartphone is er voor de nieuwe generatie creators: de creatieve talenten! Talenten die hun ambities en dromen willen najagen. Daarvoor kunnen ze met de P smart de juiste tools gebruiken. Méér scherm, méér camera en méér batterij. Vanaf 1 februari verkrijgbaar voor 259 euro.

psmart-huawei-creators
psmart-huawei-creators

Het project Dutch Windwheel ontvangt extra kapitaal

De komende twee jaar ontwikkelen elf MKB’ers een slimme, circulaire en flexibele kantoor, hotel- en woonruimte. Dat is project Dutch Windwheel: ‘Smart Spaces as a Service’. Bedrijven uit de interieurbranche werken hiervoor samen met technologiebedrijven die gespecialiseerd zijn in sensoren en ICT. Bij een werkbezoek aan The Green Village in Delft werd bekendgemaakt dat het project financiele ondersteuning ontvangt.

panorama-desktop
panorama-desktop