Nieuws11.01.2018

De Dutchcowboys Daily van 11 januari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 11 januari 2018.

Jongeren over online ‘exposen’

Telegram. Er zijn steeds meer gevallen bekend van meisjes die hiervan slachtoffer zijn geworden. Een ander voorbeeld: rapper Boef die voor ophef zorgde toen hij in zijn vlog vrouwen ‘kechs’ (hoeren) noemde. Vanavond gaan jongeren uit heel Nederland over deze onderwerpen met elkaar in discussie in Real Talk, op YouTube, vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De discussie is een initiatief van Mashup, het YouTube-kanaal van de NOS.

Wiens schuld is het wanneer jouw naaktfoto wordt gelekt (geëxposed)? Waar ligt de grens, als het gaat om delen van gevoelig fotomateriaal? Hoe ga je eigenlijk met elkaar om, online en offline? De avond wordt gepresenteerd door de redacteuren Roel van Niekerk en Nisrine Sahla van de NOS. Vanaf 20.00 kan je live deel nemen aan deze discussie via Mashup op YouTube & @noskort op Instagram.

real-talk
real-talk

Barney flikt het!

Vandaag precies 20 jaar geleden schreef Raymond van Barneveld sportgeschiedenis voor Nederland! Op 11 januari 1998 wint hij zijn eerste wereldtitel. Barney moest het in de Embassy-finale opnemen tegen Richie Burnett en na 5-5 in sets wint hij de beslissende set in de tie-break met 4-2. Heel Nederland kwam in de ban van het darten.

Efteling start met demontage van de Python

Neeee hoor ik je denken. Gaat de Python verdwijnen in de Efteling? No worries. De baan wordt afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. Vandaag is men met een eerste knip in de baan wel gestart met de ontmanteling van de bijna 37-jarige Python in de Efteling.

sloop-python
sloop-python

Je CO2-uitstoot door vliegen compenseren: dit zijn je opties

Hoe ongelofelijk leuk en verrijkend reizen ook is, er kleven ook nadelen aan. Zo is de reisbranche onder andere vervuilend voor het milieu en dat heeft voor een groot deel te maken met de CO2-uitstoot die vliegtuigen veroorzaken. Die uitstoot kun je op een bepaalde manier compenseren, maar je kunt ook jouw schade aan het milieu beperken door duurzaam te reizen.

co2-uitstoot-compenseren-opties
co2-uitstoot-compenseren-opties

The Grand Tour gaat off-piste in nieuwe aflevering tweede seizoen

In de volgende aflevering van The Grand Tour gaan de heren off-piste. Amazon heeft zoals we gewend zijn voorafgaand aan de nieuwe (zesde) aflevering van het tweede seizoen een nieuwe trailer uitgebracht.

CarShow_Colorado_01865
CarShow_Colorado_01865