Nieuws09.11.2016

De DC Daily van 9 november 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 9 november 2016.

Apple werkt aan SOS-functie

In de nieuwe versie van iOS (iOS 10.2) komt hoogstwaarschijnlijk een SOS-functie. Als je vijf keer snel op de powerbutton drukt, bel je automatisch naar 112 of naar een ingesteld nummer, zoals je partner. Handig!

STIVA: Stop met Oh Oh Daar Gaan We Weer

In het nieuwe televisieprogramma ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer,’ waarvan gisteren de eerste aflevering te zien was op RTL5, worden 8 jongeren uit Den Haag naar een zonnige Europese vakantiebestemming gestuurd. Dat moet natuurlijk allerlei spraakmakende ontwikkelingen laten zien. Overmatig alcoholgebruik wordt door RTL gefaciliteerd en zelfs aangemoedigd. Daar is STIVA, Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, het niet mee eens.

Overheid, gezondheidsprofessionals en bedrijfsleven werken er keihard aan om overmatig drinken tegen te gaan. Dat is de afgelopen jaren gelukkig succesvol geweest. En de beeldvorming die in dit programma op RTL te zien is kan weer contraproductief werken op deze ontwikkeling.

<em>\u00a9 RTL<\/em>
© RTL

Nieuw datacenter houdt Nederlandse wetenschap in wereldtop

De opening van een nieuw datacenter zorgt ervoor dat wetenschappelijk onderzoek in Nederland zich kan blijven meten met de wereldtop.

Met een toekomstige opslagcapaciteit van een exabyte (1 miljoen terabyte) kan Nederland toetreden tot de exa-scale league, de Champions League voor wetenschappelijk onderzoek. Dat vergt steeds nauwkeuriger en waarheidsgetrouwere simulaties en daardoor meer rekenkracht en opslagcapaciteit.

Het nieuwe datacenter, met daarin ook de nationale supercomputer Cartesius, heeft de vergelijkbare opslagcapaciteit en rekenkracht van zo’n 10.000 moderne pc’s.

Grab’m by the pussy

Weet je nog, dat Kevin McCallister Home Alone in New York was? Hij komt in de Trump Tower de big boss himself tegen. En eindelijk horen we nu pas goed wat Trump tegen Kevin zegt.

2020: Michelle Obama for president

Na de bekendmaking van de verkiezingsstrijd vanochtend ontplofte Twitter. Dat Trump president is geworden, komt voor velen als een bizarre verrassing. Veel Twitteraars pleiten nu voor Michelle Obama als presidentskandidaat in 2020.

Bizarre video: surfen op een zipline op 600 meter hoogte

In een nieuwe video van Red Bull (hoe kan het ook anders?) laten The Flying Frenchies zien dat ze niet bang zijn voor een beetje hoogte en actie. In deze video gaan de waaghalzen naar de hoge berg de Vercors in Frankrijk, waar een zipline is gespannen tussen twee bergen op 600 meter hoog. Check de video hier, echt bizar!

surfen-zipline
surfen-zipline