Nieuws09.08.2017

De DC Daily van 9 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 9 augustus 2017.

Diana: zeven dagen die de wereld schokten

Prinses Diana werd op 31 augustus 1997 om drie uur ’s ochtends doodverklaard na een tragisch en controversieel auto-ongeluk. Het collectief verdriet was ongekend. Sportevenementen werden afgelast, duizenden mensen reisden af naar Londen om hun steun te betuigen en er ontstond een tapijt van bloemen buiten bij Kensington Palace.

Diana: zeven dagen die de wereld schokten laat zien wat de praktische en emotionele gevolgen zijn van de week tussen haar overlijden en haar begrafenis. Daarnaast laat de documentaire zien hoe de dood van Diana de toekomst van de Britse monarchie heeft beïnvloed.

Diana: zeven dagen die de wereld schokten, woensdag 30 augustus om 20.30 uur op NPO 1.

<i>Fotocredits: Princess Diana Archive\/Stringer</i>
Fotocredits: Princess Diana Archive/Stringer

Grapje van Bol.com…

Bol.com heeft een ‘viral’ te pakken met een Facebook-post. Inmiddels goed voor 18K likes en een paar duizend shares.

Marcel van Roosmalen over de huldiging van de voetbalvrouwen

Lang niet iedereen was te spreken over de prestaties van de Oranje voetbalvrouwen, maar schrijver Marcel van Roosmalen vond vooral de huldiging verschrikkelijk. En dat weet hij op een hilarische manier uit te drukken.

Fellaini gaat viral

Real Madrid won gisteren de Europese Supercup ten koste van Manchester United. Een wedstrijd waar je over een week niemand meer over hoort. Maar toch is er moment uit de wedstrijd viral gegaan. Na het zien van onderstaande foto van ‘slachtoffer’ Marouane Fellaini‏ weet je ook waarom!

#Bookloversday

Vandaag 9 augustus is het Book Lovers Day. Een speciale dag voor alle bibliofielen om hun liefde voor literatuur en lezen te delen en te uitten. Het is een dag die op Twitter uitgebreid gevierd wordt, met duizenden mensen die de hashtag delen, een speciale emoji, en vele mensen die hun favorieten delen. Ben jij ook zo’n boekenliefhebber? Delen dan, zeker vandaag!