Nieuws08.06.2017

De DC Daily van 8 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 8 juni 2017.

Ikea gaat samenwerken met NASA

Wat hebben ruimteorganisatie NASA, ontwerper Virgil Abloh, parfumhuis Byredo en creatief collectief Teenage Engineering met elkaar gemeen? Ze gaan allemaal samenwerken met IKEA. Dat kondigde het woonwarenhuis zojuist aan op de Democratic Design Days in het Zweedse Älmhul. Al deze samenwerkingen ga je pas in 2019 kunnen kopen, maar het idee is in elk geval wel leuk, zeker de samenwerking met NASA.

Foto: IKEA
Foto: IKEA

Alles is beter in slow motion

Je moet er maar zin in hebben: jezelf onder een waterballon gevuld met heel veel water leggen en ‘m dan zelf kapot maken, alleen zodat je makker het in slow-motion kan filmen. Nu zijn de Slo-Mo Guys niet bang voor een beetje water, want ze hebben wel meer gave (en pijnlijke) dingen gedaan die wij dan daarna in heel veel (1000) frames per seconde mogen terugkijken. De video duurt wat lang, maar vanaf minuut 5 kan de pret echt beginnen!

Super Mario Park

Universal Studios heeft een nieuwe trailer gemaakt voor Super Nintendo World, het nieuwe themapark met Nintendo’s Mario als onderwerp. De attractie wordt op dit moment in Osaka gebouwd en zou tegen de tijd dat de Olympische Spelen landen in Japan (2020) open moeten gaan. Er komt ook een versie van het park in Universal Studios in Los Angeles en Florida. De trailer laat zien hoe een familie door Mario door het park geleid wordt en daar de typische Mario-dingen als muntjes, blokken en het kasteel van Bowser laat zien. Leuk!

NS-app plant nu van deur tot deur

De NS Reisplanner Xtra-app is flink geüpdatet met vertrektijden voor de bus, tram, metro en veerboot, dus kun je nu van deur tot deur plannen. De update is zowel beschikbaar voor iOS als Android en moet voor de 19e van deze maand landen bij iedereen volgens de NS.

Ook handig: tijdens de reis kan actuele informatie worden opgehaald over de positie van bijvoorbeeld een bus waar je op over moet stappen. Zo ben je als het goed is de hele reis voorzien van informatie. En dan maar hopen dat er geen vertragingen zijn…

Image: Nederlandse Spoorwegen
Image: Nederlandse Spoorwegen

Zeg de titel van je film in je film

Voor het geval de kijkers even vergeten waren naar welke film ze keken doen deze 150 karakters allemaal hetzelfde: de naam zeggen van de film waar ze in zitten. Supercut-meester Roman Holiday heeft al deze ’title drops’ verzameld en achter elkaar gezet. Het is verrassend hoe veel van deze je vermoedelijk wel gezien hebt, maar nooit met de realisatie dat de film in de film zit.