Nieuws07.09.2017

De DC Daily van 7 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 7 september 2017.

Sint Maarten verwoest

Nu dat Irma over Sint Maarten is heen geraasd begint ondanks de communicatieproblemen (internet en telefoon liggen er bijna helemaal uit) duidelijk te worden dat de schade enorm is: 95% van de bebouwing is weg, er zijn zeker tien doden gevallen en de autoriteiten vrezen dat dit nog maar het begin is.

Het eiland is vol getroffen door de langstdurende orkaan ooit dus het wordt aanpoten voor de hulpverleners die onderweg zijn. Sterkte, allemaal!

Nuon Solar Team zit zonder accu

Kleiner leed, maar wel balen voor het Nederlandse Nuon Solar Team van de TU Delft dat mogelijk niet kan meedoen aan de World Solar Challenge in Australië. De accu van hun zonne-auto staat namelijk vast. Hij ligt nu in Singapore, maar vanwege recente ongelukken met in de lucht ontploffende batterijen willen vliegtuigmaatschappijen de accu niet meenemen.

De Solar Challenge start op 8 oktober, maar als ze de accu niet voor die tijd in Australië krijgen gaat hun droom om met de Nuna9 wereldkampioen te worden in rook op. Plan B is om ter plekke een nieuwe batterij te bouwen, maar dat duurt lang en zelfs als de bestaande batterij snel wordt ingevlogen moet er ook nog getest worden. Spannend dus.

Dát zijn pas baarden

Even iets lichtere kost: baarden. Je hebt vast wel een keer een superhipster met zo’n enorm afgewerkte baard zien lopen, maar zelfs die boys hebben niks op de mensen die meedoen met het World Beard and Mustache Championships. Fotograaf Greg Anderson maakte een paar mooie kiekjes van de beste baarden en eerlijk is eerlijk: wij zouden dit nooit voor elkaar gegroeid krijgen, laat staan gestyled.

Wow. Just wow. Foto: Greg Anderson
Wow. Just wow. Foto: Greg Anderson

Instagram Stories nu ook op Facebook

We hebben het al een paar keer gemeld: het loopt voor geen meter met Stories op Facebook. Daarom is Instagram – als laatste redmiddel? – begonnen met een test die het mogelijk maakt voor Instagram-gebruikers om hun Stories op Facebook door te plaatsen. Het brengt Instagram en Facebook wel een stuk dichter bij elkaar, terwijl Facebook de twee normaal gesproken vrij gescheiden houdt. Benieuwd of het helpt.

Banderas wordt Picasso

Misschien heb je National Geographic’s serie ‘Genius’ wel gezien, met Geoffrey Rush als Albert Einstein. Die eerste serie was een groot succes (tien Emmy-nominaties krijg je niet zomaar) dus er komt een tweede seizoen, maar deze keer is kunstenaar Pablo Picasso het onderwerp. Picasso gaat gespeeld worden door Antonio Banderas, die toevallig ook uit Màlaga komt, de geboorteplaats van de altijd productieve Picasso. Terwijl hij zo’n 50.000 werken maakte had hij ook nog alle tijd om allerlei huwelijken en affaires ernaast te hebben. Banderas krijgt het dus heel druk!

antonio-banderas
antonio-banderas