Nieuws07.07.2016

De DC Daily van 7 juli 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 7 juli 2016.

Seizoen 7 Game of Thrones vertraagd

Slecht nieuws voor alle Game of Thrones fans. Het zevende seizoen van de serie laat namelijk langer op zich wachten. De bedenkers David Benioff en D.B. Weiss hebben laten weten dat de productie mogelijk vertraging oploopt. Ze moeten namelijk wachten op winterweer dat aansluit op de slotaflevering van seizoen 6. Eerder werd al bekend dat Game of Thrones eindigt na seizoen 8.

game-of-thrones-seizoen-7
game-of-thrones-seizoen-7

Sinterklaas.nl brengt halve ton op

Een van de meest herkenbare commerciële webadressen van Nederland is geveild. De domeinnaam Sinterklaas.nl bracht tijdens een veiling via Catawiki 50.000 euro op. De domeinnaam was al sinds de opkomst van het internet, ruim 20 jaar geleden, in beheer van een stichting. Het was nu voor het eerst dat dezeonder de hamer kwam.

In de aanloop naar Sinterklaas worden websites als Sinterklaas.nl miljoenen keren bezocht en vanuit dat oogpunt is deze domeinnaam dan ook heel interessant voor bijvoorbeeld webshops”, aldus veilingmeester Romano Jennekens, domeinnamenexpert bij Catawiki.

sint
sint

10 wereldberoemde gebouwen vastgelegd in een waterdruppel

Het heeft fotograaf Dusan Stojancevic maar liefst 15 jaar gekost, maar het eindresultaat is schitterend. Stojancevic legde 10 wereldberoemde gebouwen vast in waterdruppels. Om de foto’s te maken gebruikt hij een speciale techniek en géén photoshop.

waterdruppels-foto-s-bouwwerken
waterdruppels-foto-s-bouwwerken

Een meer persoonlijke homepage op Deezer

Deezer lanceert een geheel nieuwe homepage waarbij een vereenvoudigde navigatie van het uitgebreide muziekaanbod centraal staan. De nieuwe homepage en een aantal bijbehorende nieuwe functies worden in de komende dagen gefaseerd uitgerold.

“Het is niet alleen een verbetering, maar ook een enorme vooruitgang. Met Flow, de nieuwe tools en de beste audio entertainment content, hebben gebruikers op al hun apparaten via de homepage direct toegang tot hun muzikale voorkeuren”, aldus Alexander Holland, Chief Content en Product Officer bij Deezer.

deezer
deezer

#FreeWilmots

De Belgen zijn uitgeschakeld op het EK voetbal. Het is een gouden generatie, op papier misschien wel het beste en duurste elftal, maar dat was op het veld niet terug te zien. Het volk mort. En dus heeft Humo besloten om niet bij de pakken neer te blijven zitten. Aangezien de afkoopclausule een probleem vormt, lanceren ze de crowdfunding actie #freewilmots. Zo kan iedereen – tous ensemble! – €1.000.000 sparen om trainer Marc Wilmots een galante en genereuze exit te bezorgen.

freewilmots6
freewilmots6

Brutale ballenjongen maakt selfie met Ronaldo

Voor het begin van de halve finale Portugal – Wales van gisterenavond greep de ballenjongen/Ronaldo-fan zijn kans. Hij ging naast zijn Cristiano Ronaldo staan bij het maken van de teamfoto. Daarna rende hij achter zijn idool aan en maakte een selfie. Deze jongen is nog nooit zo blij geweest!