Nieuws07.12.2017

De DC Daily van 7 december 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 7 december 2017.

Amazon Prime Video app nu beschikbaar op Apple TV

Amazon heeft vandaag (eindelijk) bekend gemaakt dat de Prime Video app beschikbaar is voor alle versies van de Apple TV. De app komt beschikbaar in meer dan 100 landen, waaronder ook Nederland.

Prime Video leden kunnen zo op nog meer manieren genieten van bekroonde en geprezen titels waaronder Prime Originals en Hollywood blockbusters en series. Zo kunnen fans bijvoorbeeld vanaf vrijdag via Apple TV 4K en Apple TV genieten van het nieuwe seizoen van The Grand Tour.

Alles wat wij doen staat in het teken van het verbeteren van de ervaring van onze klanten en we zijn verheugd dat ze nu ook Prime Video op Apple TV kunnen streamen,” aldus Mark Eamer, VP van Prime Video.

the-grand-tour-mozambique-2
the-grand-tour-mozambique-2

Een bijzondere verhuizing

Vanmorgen hebben de boa constrictors van DierenPark Amersfoort een nieuwe stek gekregen. “Wij zijn al weken bezig met het opknappen van het Honderdduizend Dierenhuis,” vertelt dierverzorger Paul Rodewijk. “Met de verhuizing van onze grootste wurgslangen zijn de werkzaamheden bijna afgerond.

Het Honderdduizend Dierenhuis is een bijzondere locatie van het dierenpark waar allerlei reptielen, insecten en amfibieën zijn te vinden.

Stop cybergeweld-campagne bereikt ruim 22.000 jonge Brusselaars

Om zowel jongeren, hun ouders als leerkrachten bewust te maken van het probleem van cybergeweld, lanceerde Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets in België in september de campagne STOP CYBERGEWELD.

Een sensibiliseringscampagne die duidelijk zijn vruchten afwierp, met meer dan 238.000 views in twee maanden tijd voor de videoclip van de campagne #RAP4RESPECT, en meer dan 22.000 Brusselse jongeren die via sociale media betrokken werden.

Meer dan 50 middelbare scholen uit Brussel pikten de wedstrijd op en waren enthousiast om deel te nemen aan een initiatief over een onderwerp dat jammer genoeg nog te vaak voorkomt in het leven van hun leerlingen.

Bitcoin Watch: 16.000

Ja hoor, de Bitcoin is weer gestegen vandaag. Waar we begin vorige week nog naïef vroegen of het dit jaar de 10.000 zou gaan halen is wel duidelijk dat iemand de bubbel flink aan het opblazen is. Maandag was Bitcoin nog 11.000, gisteren was het bijna 14.000 en vandaag gaan we ongetwijfeld de 16.000 halen. Niemand weet waar het gaat ophouden, maar één ding is zeker: betalen met Bitcoin, dat gaat ‘m niet meer worden.

We weten dat het gevaarlijk is, maar appen vrolijk door op de fiets

Het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft onderzocht hoe we onze mobiel in het verkeer gebruiken. Het blijkt dat meer dan 70 procent van kinderen tussen 12 en 17 uit gewoonte onderweg op hun telefoon kijkt.

Er moet meer bewustwording komen, zeggen ook verzekeraars, want ze menen een stijgende lijn te zien in het aantal ongevallen waarbij een smartphone is betrokken. Het Ministerie van Justitie wil het gebruik van smartphones op de fiets ook harder gaan aanpakken, door vanaf volgend jaar al forsere boetes en zelfs celstraffen te gaan uitdelen.

Iedereen is tegen dus, maar het gebeurt wel nog de hele tijd, en ironisch genoeg zien kinderen vooral hun ouders ook naar hun mobiel grijpen terwijl ze in de auto achter het stuur zitten. Ook even naar het goede voorbeeld kijken dus!