Nieuws06.09.2017

De DC Daily van 6 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 6 september 2017.

Jan Versteegh gaat belasting ontwijken

Van Starbucks tot Ikea, en van de Rolling Stones tot U2: met slimme trucs weten ze miljarden euro’s uit de vingers van de fiscus te houden. Maar waarom zou belastingontwijking uitsluitend voor de allerrijksten der aarde weggelegd zijn?

In Jan de Belastingman zoekt Jan Versteegh tot op de bodem uit hoe multinationals belasting ontwijken en laat hij zien dat dit ook haalbaar is voor de kleine man. Hij richt samen met 20 ondernemers het merk Dikke Vinger op waarmee ze via een slimme internationale constructie belasting kunnen besparen. De strategie is gebaseerd op een truc waar vrijwel elke multinational gebruik van maakt.

Jan de Belastingman is vanaf 7 september iedere donderdag om 20.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

<i>Foto: Michiel Cotterink \/ BNNVARA</i>
Foto: Michiel Cotterink / BNNVARA

NIMA goes 010

De beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales, NIMA, gaat een deel van zijn portfolio masterclasses, workshops en trainingen nu ook aanbieden in Rotterdam.

Waar verreweg de meeste classes voor marcom-professionals uitsluitend te volgen waren op het Amsterdams hoofdkwartier van NIMA, kan dat vanaf dit najaar ook op de Coolsingel. Komend najaar worden 8 veelgevolgde trainingen geprogrammeerd voor de professionals voor wie Rotterdam fysiek of mentaal dichterbij is dan de hoofdstad.

De NIMA-classes worden verzorgd bij flexplek workspace-aanbieder Tribes, waarmee NIMA voor dit project een partnership is aangegaan.

NIMA goes 010
NIMA goes 010

Amazon Prime Video beschikbaar via Sony PlayStation

Amazon heeft bekend gemaakt dat de Amazon Prime Video app vanaf vandaag – ook in Nederland – beschikbaar is in de PlayStation Store. Hierdoor kunnen Prime members voortaan vanaf Sony Entertainment’s PlayStation 3 en PlayStation 4 het Amazon Prime Video aanbod streamen.

In december is Amazon Prime Video gelanceerd voor klanten in meer dan 200 landen wereldwijd. Prime Video leden in Nederland hebben onder andere exclusief toegang tot nieuwe Original series zoals The Tick, de best bekeken Prime Video-serie The Grand Tour met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May en populaire award-winning Amazon Original Series zoals The Man in the High Castle, Transparent, Mozart in the Jungle, American Gods en Goliath.

prime
prime

Vandaag: dag van de maaltijdbezorger

Door weer en wind rijden ze door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de maaltijdbezorgers. En vandaag staan ze in het zonnetje.

Dus laat jij weer een maaltijd bezorgen, denk dan even aan deze hongerstillende redders in nood 😉

maaltijdbezorger
maaltijdbezorger

Neelie toert vanaf 7 oktober door het land

Carine Crutzen speelt de titelrol in Neelie!. De voorstelling van Theatergroep Suburbia, geïnspireerd op het leven van Neelie Kroes, toert van 7 oktober tot 23 december door het land. De première is zaterdag 14 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland.

Neelie Kroes is een icoon, een vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. Een kleurrijke politica, moeder en echtgenote, die na vele politieke en persoonlijke verwikkelingen uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa wordt.

De theatervoorstelling is geschreven door Léon van der Sanden en geregisseerd door Julia Bless en gaat over de vrouw achter de ijzeren dame. Een drama met een Shakespeareaanse inslag over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie Kroes passeren ook andere politieke coryfeeën de revue zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn.

neelie
neelie