Nieuws04.05.2017

De DC Daily van 4 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 4 mei 2017.

4 mei: dodenherdenking

Dodenherdenking vindt jaarlijks in Nederland plaats op 4 mei met onder andere twee minuten stilte om 20.00 uur. Dit jaar is er eveneens de oproep om ook je smartphone 2 minuten niet te gebruiken.

De landelijke herdenking op de Dam in Amsterdam wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, terwijl honderden andere plaatselijke comités eigen herdenkingen organiseren.

Unox op Snapchat met Koningsdag goed voor miljoenen views

Op Koningsdag dit jaar verraste Unox heel Snapchattend Nederland met een sponsored lens en geo-filter. Zo kreeg de Koningsdag-ervaring van de gebruikers een extra oranje tintje.

Unox was hiermee het eerste Nederlandse merk dat met een sponsored Snapchat lens en geo-filter kwam. En niet zonder succes. Met de lens bereikte Unox in één dag 3 miljoen views en met de geo-filter 10,4 miljoen views.

Jan-Paul Bruins, brand manager Unox, reageert enthousiast: “De resultaten zijn boven verwachting. Het is geweldig dat we op deze schaal een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit unieke Hollandse volksfeest.

Visual lens en filter
Visual lens en filter

Facebook Reactions nu ook in comments

Je kunt vanaf nu ook reactions achterlaten voor comments op Facebook. Niet heel erg verrassend natuurlijk. Dat doe je door net als onder berichten over de like-button te gaan met je muis (of vinger) en daarna de reactie die je wilt selecteren.

Vier leuke cadeau’s om Moederdag goed te starten

Moederdag komt er weer aan en zoals wel meer mensen vraag je je misschien af wat je je moeder moet geven. Vooropgesteld: het is het idee dat telt, de meeste moeders zijn al heel tevreden dat je er aan gedacht hebt en er wat moeite in hebt gestoken.

moederdag-kados-ideeen
moederdag-kados-ideeen

Marietje Schaake: Hack mijn website!

D66-Europarlementariër Marietje Schaake nodigt ethische hackers en beveiligingsprofessionals uit haar website te hacken. Vandaag lanceert zij een ‘bug bounty programma‘ om meer aandacht te vragen voor online veiligheid van politici, politieke partijen en overheden.

Schaake hierover: “We mogen niet wennen aan nieuws over politieke hacks en datalekken uit politieke databases. De online weerbaarheid van politici en politieke partijen moet én kan in Europa veel beter. Anders blijven we een te makkelijk doelwit voor criminelen of hackers met geopolitieke motieven.

marietje
marietje