Nieuws30.08.2017

De DC Daily van 30 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 30 augustus 2017.

Instagram laat je nu ook fotoalbums in portrait en landscape plaatsen

Sinds Instagram een tijdje geleden albums heeft geïntroduceerd was het alleen nog mogelijk om ze old school in vierkant formaat te posten, maar met een nieuwe update kun je dus ook staande en liggende albums maken. Het enige nadeel? Je kunt ze niet mixen, dus je album mag maar van één soort zijn. Misschien dat dit nog komt, maar voor nu biedt het in elk geval meer mogelijkheden.

Ouders: geen idee wat studie kost

Ouders van studerende kinderen hebben geen heel goed zicht op wat zo’n studie eigenlijk gaat kosten. Een steekproef van VODW Trendmonitor Vermogen heeft laten zien dat een derde van de ouders van plan is de studie helemaal te betalen, maar gemiddeld wordt de kost van zo’n studie op een euro of 15.000 geschat, terwijl het echte bedrag eerder in de buurt van de 55.000 euro ligt. Oeps.

Foto: paylessimages - Adobe Stock
Foto: paylessimages - Adobe Stock

Taylor Swift breekt weer records

Taylor Swift is zo ongelofelijk populair dat ze links en rechts records breekt. YouTube liet weten dat het laatste is dat ze de meeste views in de eerste 24 uur ooit had. Haar nieuwe single ‘Look what made me do it’ is 43,2 miljoen keer bekeken in die eerste dag. Het record stond trouwens op naam van Koreaan Psy voor Gentleman, de clip die hij na ‘Gangnam Style’ uitbracht. Niet toevallig werd het Spotify-record voor meeste plays van een nummer in één dag ook gebroken met 6,87 miljoen. Daar kan zelfs Ed Sheeran niet tegen op.

De ellende is weer begonnen

Ja hoor, we zijn weer allemaal aan het werk en naar school, het regent één keer flink en de rapen (de spreekwoordelijke rapen dan hè) zijn al weer gaar: file, file en nog eens file. Er wordt gesproken van een ‘verkeersinfarct’ rond Utrecht en rond Amsterdam zit je dit vermoedelijk ook te lezen terwijl je in de auto baalt. Het goede nieuws: het slechte weer zou in elk geval morgen voorbij moeten zijn. Of de files dat ook zijn? Dat is een andere vraag.

Foto: trendobjects - Adobe Stock
Foto: trendobjects - Adobe Stock

Lidl geeft te veel middelvingers

Bij de Lidl kun je emoji-snoepjes kopen en die worden niet door iedereen gewaardeerd. Vooral de snoepjes in de vorm van een middelvinger schieten veel mensen op Facebook in het verkeerde keelgat. Het is niet echt verantwoord om kinderen dit soort snoep te geven en zo het slechte voorbeeld te geven. Dat kan niet, vinden ze, en Lidl is het er mee eens dat die middelvingers ‘best wel erg zijn’ en gaat ze vervangen door iets leukers.

lidl-middelvinger
lidl-middelvinger