Nieuws03.10.2016

De DC Daily van 3 oktober 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 3 oktober 2016.

Siska raadt Het Geluid

Siska van Nispen (45) uit Haren heeft vanochtend tijdens het programma van Martijn Kolkman Het Geluid van Qmusic geraden. Na 36 dagen kwam Siska met de juiste oplossing: het vastklikken van de hoedenplank in een auto. Hiermee won ze 38.000 euro belastingvrij.

Na 495 foute antwoorden is Het Geluid nu dus geraden. Qmusic is direct gestart met een nieuw geluid. Luisteraars kunnen opnieuw een poging doen om het te raden. Op Qmusic.nl is het nieuwe geluid te beluisteren.

geluid
geluid

Deze school in Polen is gebaseerd op Hogwarts van Harry Potter

Harry Potter-fans opgelet! In Leśna, Polen, staat een heuse Harry Potter-school, genaamd College of Wizardry. De studenten leren hier alles over spreuken en hebben ook echte toverstaffen en mantels. Het is een mega groot LARP (Live Action Role Play) event en iedereen speelt dus ook een echt karakter.

college-of-wizardry
college-of-wizardry

SnappCar viert 5-jarig bestaan

SnappCar, het grootste online platform waar je als particulier je auto kunt delen met iemand anders, bestaat vandaag precies 5 jaar. Inmiddels zijn er ruim 200.000 deelnemers in Nederland, Denemarken en Zweden, en het vizier zal nu op Europa gericht worden. In de komende vijf jaar wil het dan ook in deelnemer-aantal minimaal vertienvoudigen.

Ook maakte het bedrijf de balans op van de impact die door de SnappCar community is gemaakt in de afgelopen vijf jaar op ecologisch, economisch en sociaal niveau. SnappCar, inmiddels de startup fase ontgroeid, viert z’n verjaardag deze week met diverse events voor scale ups en social enterprises in Utrecht, de stad waar het bedrijf vijf jaar geleden onder de vleugels van Utrecht Inc. van start ging.

<em>SnappCar-oprichters Pascal Ontijd (links) en Victor van Tol (rechts).<\/em><em><\/em>
SnappCar-oprichters Pascal Ontijd (links) en Victor van Tol (rechts).

We zijn niet alert online!

Wij Nederlanders weten te weinig over online gevaren en hoe we ons daartegen kunnen beschermen. Ook onderschatten we de kans dat we zelf slachtoffer worden. Zo blijkt uit het onderzoek ‘Cybersecurity awareness en skills in Nederland’ van Alert Online. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nog nooit van ransomware gehoord, terwijl dit de snelst groeiende dreiging op internet is.

Daarom heeft staatssecretaris Dijkhoff vandaag bij KPN het startschot gegeven voor de campagne Alert Online. Tweehonderd partijen zetten zich van 3 tot en met 14 oktober in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland online veiliger te maken.

alert
alert

Amac bouwt Apple Premium Flagship Store

De grootste Apple Premium Reseller van Nederland – Amac – is begonnen met de bouw van haar flagship store op de Lijnbaan in Rotterdam. De ontwerpers van Apple in Cupertino passen voor het eerst in Nederland een vernieuwd store-design toe. De nieuwe store wordt de grootste in z’n soort: op het totale oppervlakte van bijna 500 vierkante meter komt over twee verdiepingen veel ruimte voor Apple-producten, accessoires, service en ondersteuning. De opening voor het publiek is op zaterdag 29 oktober.

amac
amac

Adobe leider op gebied van web content management

Adobe is door Gartner voor het zesde jaar op rij als leider benoemd in het onderzoeksrapport2016 Magic Quadrant voor web content management.”

Adobe heeft de hoogste positie verkregen voor ‘completeness of vision’. Adobe is één van de 18 beoordeelde leveranciers in het rapport. Gartner heeft leveranciers van marketingsoftware geëvalueerd op uiteenlopende criteria, waaronder klantervaring, innovatie, marktkennis, marketingstrategie en productstrategie.

adobe-gartner-wcm
adobe-gartner-wcm