Nieuws03.08.2017

De DC Daily van 3 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 3 augustus 2017.

Gezocht: rechter met hackervaring

Er zijn niet genoeg rechters in Nederland die ervaring hebben met cybercrime. Dat zegt het gerechtshof Den Haag bij monde van raadsheer Baardman en President Verheij. Bij complexe zaken in de digitale sfeer ontbreekt het gewoon aan kennis om goed te kunnen oordelen over zaken als botnets, DDoS-aanvallen en malware. Niet alle rechters kunnen dat allemaal bijhouden, daar beweegt deze vorm van criminaliteit te snel voor vooruit, maar het wordt wel tijd dat er een aantal specialistische rechters gaan opstaan die zich geen rad voor de ogen laten draaien als de discussie technisch wordt.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Instagram Stories is jarig

Het is nu een jaar geleden dat Instagram Stories pikte lanceerde en dat moet gevierd worden! Daarom zijn er speciale stickers uitgerold in Stories zodat we allemaal onze mijlpalen kunnen vieren met extra opsmuk in onze eigen Stories. Taart, slingers, feesthoedjes, alles is voorzien dus kunnen we nu helemaal in stijl feesten. Als bonus hebben ze ook nog lijstjes gemaakt van wat het populairst was in dat eerste jaar. Thanks, Instagram!

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Narcos Seizoen 3 trailer is er!

Het is bijna 1 september en dan kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen van Narcos. Met Escobar uit de weg komt er een nieuw imperium op en ook dat moet met hand en tand bestreden worden om Colombia te beschermen. Dat het spannend wordt is wel duidelijk als je de trailer gezien hebt!

Leen Bakker: #foutjebedankt

Het kan gebeuren: een systeem wordt verkeerd ingesteld of iemand vertypt zich en dan wordt een product online aangeboden voor een waanzinnige prijs. Dat kan gebeuren, maar als het overduidelijk een fout is krijgen mensen die snel geklikt hebben toch niet de deal van hun leven. Leen Bakker overkwam het: ze verkochten een hoogslaper voor 24 euro die eigenlijk meer dan 300 euro kost.

Meer dan 1000 mensen kochten hem, maar vermoedelijk hoeft Leen Bakker -ondanks de rechtszaak die de ‘gedupeerden’ aanspannen- niet uit te betalen: ze zouden verlies maken op elk verkocht product en dan zal een rechter terecht zeggen dat de consumenten hadden moeten weten dat het om een fout ging. Leen Bakker heeft wel aangeboden om de mensen die bot vingen nog 40 procent korting te geven, dus da’s toch al iets!

<strong><\/strong>Koopje! Foto: Leen Bakker
Koopje! Foto: Leen Bakker

Weet jij waar Bruce Willis?

Ok, flauwe grapjes daargelaten kan Willis het nog steeds, te zien aan de trailer van de remake van de film Death Wish. Die film uit 1974, waarin Charles Bronson de rol van Paul Kersey speelt, die het recht in de stad eigen hand neemt nadat zijn familie vermoord wordt. Willis neemt die rol over en doet dat nog eens dunnetjes over. Het lijkt wel een reclame voor de NRA, maar met Willis erbij is het toch altijd leuk!