Nieuws29.05.2017

De DC Daily van 29 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 29 mei 2017.

Bijna 2 miljoen Nederlanders zien Giro-winst Dumoulin

Maar liefst 1,8 miljoen Nederlanders zagen gisterenmiddag tussen 17:15 en 17:30 uur live op Eurosport hoe Tom Dumoulin de roze trui veiligstelde.

Op dat moment stemden zes op de tien tv-kijkende Nederlanders af op Eurosport 1. Nooit eerder in de historie keken er zoveel mensen naar de sportzender. Ook de huldiging van Dumoulin was ook goed voor een miljoenenpubliek, tijdens deze uitzending zaten gemiddeld 1 miljoen Nederlanders voor de buis.

Naar de beslissende tijdrit keken er gisterenmiddag gemiddeld 778.000 wielerliefhebbers. Dat maakt dat de etappe van gisteren de boeken in gaat als derde meest bekeken Giro-rit op de vaderlandse televisie in de afgelopen 10 jaar.

Pathé opent Dolby Cinema en 4DX zalen

Pathé blijft innoveren. Om die reden gaat de marktleider nieuwe samenwerkingen aan met Dolby Cinema en 4DX en intensiveert Pathé de samenwerking met IMAX. Voor het einde van 2017 openen twee Dolby Cinema zalen. Op termijn volgt een derde Dolby Cinema zaal, krijgen vijf IMAX zalen het IMAX Immersive Soundsystem, opent een zevende IMAX bioscoop en binnenkort wordt er meer bekend over locaties en timing van 4DX zalen.

Op papier: alle Game of Thrones moorden

Game of Thrones is de populairste serie van de afgelopen jaren. En daar hebben de soms spraakmakende en brute moorden zeker invloed op gehad. Een overzicht van een aantal van de meest brute moorden is hier te zien. Youtuber HansoArt heeft eenzelfde overzicht gemaakt maar dan met potlood en een heel aantal vellen papier.

Check deze nieuwe zomerse koffiecocktails

De koffiecocktail is hét drankje voor wie deze zomer op zoek is naar een elegante verfrissing op het terras. Ga voor een kick-start voor een mooie, lange avond of een chill moment tussendoor.

terras-drinks
terras-drinks

Stop met tuinsets bestellen!

PostNL krijgt het even niet meer geregeld. Als je met het vakantiegeld vers op de rekening en het goede weer hebt besloten om een nieuwe tuinset te kopen dan ben jij dat schuld. PostNL zegt dat er 30 procent meer grote pakketten dan normaal verstuurd moeten worden en grote pakketten maken de vrachtwagens en busjes sneller vol.

Resultaat? Als je geen medisch pakket hebt is de kans groot dat je iets langer moet wachten, want ondanks de extra uren die ze bij de post draaien duurt het allemaal wat langer. Weet je in elk geval wie je de schuld moet geven.

The Mother of all Fidget Spinners

De fidget spinner trend is real, het is de hype van dit moment. Deze fidget spinner is gemaakt van andere fidget spinners. In een poging de trend een halt toe te roepen.