Nieuws29.08.2017

De DC Daily van 29 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 29 augustus 2017.

Beste 3D print ooit

Terwijl iedereen nutteloze dingen zit te d3D-printen als organen, metalen en glas (nee grapje dat is awesome) heeft de man in deze YouTube-video het wel begrepen. Hij maakte voor zijn zoontje een 3D-gesprinte grote versie van zijn LEGO-wagentje zodat hij er echt in zou kunnen rijden. Hij heeft zich helaas een klein beetje in de schaal vergist, want de kleine man is net te groot om in het karretje te rijden, maar vet is het wel!

McGregor voor 2 maanden geschorst

De Nevada Athletic Commission heeft Conor McGregor, naar aanleiding van de TKO tegen Floyd Mayweather, voor 60 dagen geschorst. De Ier zal dus even zijn rust moeten pakken voordat hij terug kan keren bij de UFC of mogelijk een volgende bokswedstrijd. Deze schorsing is overigens niet zo heel vreemd, meer ter bescherming van McGregor zelf.

Undercover Boss Nederland na 6 jaar terug op de buis

In het SBS6-programma Undercover Boss NL verruilt een directeur van een grote Nederlandse onderneming een week lang zijn directiestoel voor een plek op de werkvloer. Vermomd krijgt hij de kans om te zien wat er zich allemaal afspeelt in zijn bedrijf, want de werknemers hebben geen idee dat hun ‘nieuwe collega’ eigenlijk de hoogste baas is.

In 2011 zond SBS6 al een Nederlandse versie uit van het internationale succesformat. Undercover Boss NL is vanaf vrijdag 27 oktober zien bij SBS6. In deze eerste aflevering gaat de Managing Director Noord Europa van NH Hotel Group, Maarten Markus, vier dagen undercover de werkvloer op.

<i>De vermomming. Afbeelding via SBS.</i>
De vermomming. Afbeelding via SBS.

Allemaal Amerikaan!?

Wat als de hele wereld zou leven als Amerikanen? We zouden langer leven, maar voor de planeet zou het niet zo’n denderend plan zijn, blijkt als je in de cijfers duikt. De afvalberg zou een stuk groter worden en we zouden met zijn allen – verrassing! – meer eten nodig hebben. Leuk om te zien!

We zijn rijk*

*in het buitenland dan. De Euro is namelijk stijgende en heeft het hoogste punt bereikt sinds 2015. Dat betekent dat inkopen doen in buitenlandse valuta waar dat kan steeds meer de moeite wordt. Laat die dollars maar rollen dus, want we zitten weer op 1,20! En nu maar wachten tot de Amerikaanse bedrijven hun prijzen weer aanpassen naar een normaal niveau in hun online winkels…

Foto: Alfexe - Adobe Stock
Foto: Alfexe - Adobe Stock