Nieuws28.11.2017

De DC Daily van 28 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 28 november 2017.

Bitcoin pakt de 10.000

Bitcoin is laat: we hadden verwacht dat gisteren al de magische 10.000 dollar grens zou worden overschreden, maar de tulp virtuele munt is er pas vandaag overheen gegaan. Waar gaat dat eindigen? Niemand weet het! Maar als je Bitcoin hebt gekocht begin dit jaar zul je maar wat in je nopjes zijn.

Sharing things

het is makkelijk om ‘iets’ met Stranger Things te doen, maar het is iets lastiger om ook echt iets leuks te doen met de populaire Netflix-serie. Sesamstraat in de VS heeft het geprobeerd en dat valt niet tegen: kijk zelf en geniet van Grover als Lucas, koekiemonster als de Cookiegorgon en de onnavolgbare Eleven!

Cybermonday iets te succesvol

We zijn er toch allemaal ingetrapt dit weekend en hebben ons laten overhalen om gebruik te maken van allerlei Black Friday-aanbiedingen. Da’s mooi voor de online retailers, maar bij PostNL zijn ze iets minder blij: ondanks dat ze alle zeilen bijgezet hebben heeft de bezorging van pakketjes vertraging opgelopen. Zo’n 50.000 pakketjes (5 procent van het totaal deze dagen) worden niet vandaag geleverd, maar pas morgen. Dus geen paniek als er minder dan verwacht is bezorgd: nog één nachtje extra slapen en dan is het er.

Foto:\n Narong Jongsirikul - Adobe Stock
Foto:n Narong Jongsirikul - Adobe Stock

Even live het ISS kijken

Je zou het nog bijna vergeten, maar als je even helemaal tot rust wil komen moet je vooral even de live feed vanaf het ISS gaan bekijken. De blik op de aarde, gekoppeld aan de intens relaxte muziek zorgen dat je helemaal zen wordt. Er gebeurt zo goed als niks, behalve wat geschud aan de camera, maar dat is juist zo mooi.

Nederland…drugsland?

We lopen voo. Niet helemaal het departement waar je wilt winnen, maar het is toch zo: Nederland is een van de meest actieve EU-landen als het gaat om de verkoop van illegale drugs via het dark web. Dat blijkt uit een rapport van het Europese drugsagentschap EMCDDA en Europol. Gelukkig is het nu allemaal iets minder geworden, nadat de grote marktplaatsen AlphaBay en Silk Road zijn opgerold. Maar toch: Nederlanders blijken weer niet vies te zijn van geld pakken, of dat nu illegaal is of niet.

Beeld: Lionello Rovati - Adobe Stock
Beeld: Lionello Rovati - Adobe Stock