Nieuws28.07.2017

De DC Daily van 28 juli 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 28 juli 2017.

Amsterdammers gaan massaal Zomergasten op groot scherm kijken

Aanstaande zondag wordt de tweede aflevering van Zomergasten 2017 uitgezonden en te gast is Eberhard van der Laan, burgervader van Amsterdam, die al een tijdje ernstig ziek is. Inmiddels kun je op 8 verschillende locaties terecht om samen op een groot scherm te kijken. Daar moet je kaartjes voor hebben en via Facebook loopt het storm.

zomergasten-groot-scherm
zomergasten-groot-scherm

Silent Parade of 1917

Google herdenkt vandaag het 100-jarige jubileum van de Silent Parade, een demonstratie die werd gehouden op 28 juli 1917, waar bijna 10.000 mensen een stille tocht hebben gehouden van New York’s Fifth Avenue tot Madison Square. Deze protestmars werd gehouden voor de Afro-Amerikaanse rechten in de Verenigde Staten.

doodle
doodle

Officiële trailer IT

De teaser trailer van IT hebben we natuurlijk allemaal al gezien. Over de film die is gebaseerd op het gelijknamige boek en bestseller van Stephen King. En tevens een remake van de film (eerst een miniserie) uit 1990.

En nu is ook de officiële trailer uitgebracht.

De film gaat weer over een groepje jongeren in de Amerikaanse stad Derry (in de staat Maine). Een stad waar het aantal moorden gemiddeld veel hoger ligt dan in de rest van Amerika, en bij kinderen ligt dat percentage nog iets hoger. En dat heeft natuurlijk alles met ‘IT’ te maken.

Video van Lavertezzo gaat viraal: de Malediven van Milaan

Het Zwitserse dorpje Lavertezzo is wereldnieuws en dat komt door een bezoek van filmmaker Marco Capedri. Hij maakte er een video, noemde deze plek de Malediven van Milaan, poste dat op Facebook en inmiddels is de video goed voor 2,7 miljoen views. En het dorpje zelf wordt overspoeld door toeristen, dat ook…

lavertezzo-malediven-milaan
lavertezzo-malediven-milaan

Usher in Carpool Karaoke

James Corden hit’s the road again, met deze keer als passagier Usher. En hij is weer goed, niet te veel over zeggen, gewoon kijken!

NS past omroepbericht aan

De NS rijdt voor alle mensen: mannen, vrouwen en ook voor hen die zich niet in een van beiden kunnen herkennen. Je zult daarom niet meer het vertrouwde bericht horen op stations met ‘dames en heren’. Dat wordt ‘beste reizigers’.