Nieuws27.10.2017

De DC Daily van 27 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 27 oktober 2017.

Eerste Nederlandse bierbrouwopleiding

Meesterbrouwer Peter Rouwen, van Brouwerij Noordt heeft deze week in samenwerking met de Lentiz Onderwijsgroep en de Stichting Bieropleidingen Nederland de eerste officiële bierbrouwopleiding van ons land geopend. Thuis brouwen is natuurlijk leuk, maar goed bier brouwen is een vak apart.

beer
beer

Hennie de Haan is de woordgrappen nu wel beu

Je verzint het niet natuurlijk. Ben je voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, en dan is je naam Hennie de Haan. Anyway, er zijn genoeg grappen over gemaakt.

Er mag wat meer aandacht komen voor het leed van pluimveehouders. Velen van hen zijn de fipronilcrisis van afgelopen zomer nog altijd niet te boven. Totale schade? Zo’n 65-75 miljoen euro.

JFK-mysterie nog niet opgelost

De JFK-files zijn eindelijk vrijgegeven, maar dat brengt ons geen stap dichterbij het antwoord op de vraag wie hem neergeschoten heeft. In de 2800 documenten zaten wel wat interessante onthullingen. Zo waren ze in Rusland bang voor raketten na de moord op JFK en zaten Russische spionnen ook op ze zaak, maar dan voor eigen land.

Ook zouden er theorieën zijn die zeggen dat de moord een vergelding is voor de moord op de Vietnamese president Diem, die vlak daarvoor was gedood. Lee Harvey Oswald zou alleen hebben gewerkt en de vrijgekomen documenten (alle 2800) bevestigen dat tot nu toe.

John F. Kennedy.
John F. Kennedy.

Justice League is GO

Als je Batman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman en Cyborg bij elkaar zet heb je Justice League. Die gaan het in de gelijknamige film opnemen tegen Steppenwolf (ja, die heet echt zo) en dat kunnen we allemaal vanaf 17 november gaan bekijken. Deze laatste nieuwe extended trailer laat zien dat deze film niet onder zal gaan doen voor de Marvel-superheldenfilms. En dan maar hopen dat mensen het inmiddels niet zat zijn…

Hoopje op Soundos

Expeditie Robinson gaat alle kanten uit dit jaar, maar over één onderwerp zijn de meningen minder verdeeld: Soundos El Ahmadi is verre van populair, zowel onder de mensen op het eiland als in de huiskamer. Nadat ze gisteren (SPOILER) de samensmelting haalde stond social media weer vol met grappen daarover. Waarop wij ons afvroegen: bij Wie is de Mol? was Soundos best leuk, dus wat is er gebeurd? Dan is er maar één conclusie mogelijk:

Catalonië gaat er voor

Vandaag heeft het parlement van Catalonië onafhankelijkheid verklaard van groter Spanje. Of dat allemaal wel lukt weet niemand, maar Spanje zegt in elk geval dat het ongrondwettelijk is. Het plan is nu om het regiobestuur in Catalonië af te zetten en de macht over te nemen. Dat zou kunnen betekenen dat het Catalaanse parlement tot 30 jaar celstraf kan krijgen.

Het is de tweede keer binnen 100 jaar dat de Catalanen proberen onafhankelijk te worden: vorige keer ging dat tien uur goed en we zijn benieuwd hoe lang ze het deze keer gaan volhouden.

Marvel Superhelden komen naar Disneyland Parijs

De Marvel Superhelden komen van 10 juni tot en met 10 september 2018 naar Disneyland Paris. Dat hebben Vice President Franchise Creative and Marketing van Marvel Studios, Dave Bushore en Creative Director van Disneyland Paris, Mark Huffman bekend gemaakt op Comic Con in Londen.

Iron Man, Thor, Captain America, Spider-Man, Star-Lord en Black Widow verschijnen voor het eerst exclusief in Disneyland Paris in de zomer van 2018 in een speciaal Marvel Superhelden Zomer seizoen. De Marvel Superhelden komen naar het Walt Disney Studios Park voor spannende ontmoetingen en adembenemende, epische shows.

ComicCom_KV_20x30_300DPI_2
ComicCom_KV_20x30_300DPI_2