Nieuws27.01.2017

De DC Daily van 27 januari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 27 januari 2017.

Dubbele backflip met een sneeuwscooter

Backflips op ski’s hebben we inmiddels allemaal weleens gezien, maar met een sneeuwscooter is het net even andere koek. Daniel Bodin van Red Bull doet gewoon hoor! Check de beelden.

Een mens en een varken in één embryo

Het is Amerikaanse wetenschappers blijkbaar gelukt om een embryo te laten groeien dat een combinatie is tussen een mens en een varken. Het resultaat is een zogenaamd chimaera: geen kruising tussen een mens en een dier maar een dier met stukjes mensenweefsel. Het wordt “een belangrijke stap op weg naar menselijke organen die gekweekt worden in dieren” genoemd.

Photoshop battle van Donald Trump en z’n pen

Onderwerp van gesprek is op dit moment Donald Trump, want de man doet en roept zoveel dingen die stof doen opwaaien. Zo is er ook een foto van Trump waarop hij probeert een pen een dopje op elkaar te doen, maar dat lukt niet helemaal. Er ontstond een heuse Photoshop battle met de grappigste inhakers. Zie hier het origineel met de drie leukste varianten.

Penny for your kitchens

Dit is wel gaaf hoor: een gezin uit Engeland met veel tijd over heeft een keukenvloer gemaakt die volledig uit pennies (1-cent muntjes) bestaat. Het effect is betoverend op de een of andere manier, maar als je ziet hoeveel tijd en moeite het heeft gekost om de vloer te maken is het misschien ook wel OK om gewoon tegels te gebruiken. Aan de andere kant: ondanks dat er dus 27.000 pennies op de vloer liggen zijn de materiaalkosten met 270 pond ook goed te overzien.

Homeland seizoen 6 begint zondagavond op NPO3

Het is weer zover: Homeland komt terug en wel aanstaande zondag al! Om 22 uur gaat seizoen 6 van start en kun je dus weer gaan genieten van de escapades van Carrie en de rest die weer terug in de Verenigde Staten zijn en daar de terreur bestrijden. Lekker!