Nieuws26.09.2017

De DC Daily van 26 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 26 september 2017.

Leuk weetje: vandaag precies 12 uur licht

Hoewel de zon zich helemaal niet laat zien vandaag, is vandaag de dag dat het precies 12 uur licht is: de zon komt op om 07.31 uur en gaat onder om 19.31 uur.

Ken Block slipt weer

Hij is weer terug: Ken Block gaat weer even driften alsof het niks is, deze keer langs de Pikes Peak hill climb. In samenwerking met Toyo neemt hij zijn Ford Mustang Hoonicorn RTR V2 met vierwielaandrijving en doet dingen die de meesten van ons alleen zouden lukken als er een ongeluk achteraan komt.

Het noorderlicht vanuit de ruimte

IJsland en Lapland zijn landen waar je veel kans hebt om het noorderlicht te zien. Maar het blijft altijd een kwestie van geluk natuurlijk. Deze beelden zijn gemaakt door het ruimtestation ISS en laten zien hoe het noorderlicht er vanuit de ruimte uitziet. Vanuit de aarde of vanuit de ruimte, we kunnen in ieder geval stellen dat het er fantastisch uitziet!

Scholieren kunnen op virtuele schoolreis naar De Tweede Kamer en Schiphol

Google Expedities introduceert virtuele uitstapjes naar Nederlandse bezienswaardigheden: de leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) hadden de primeur. Dat doen scholen met Google Expedities, een onderwijstool waarmee je virtuele excursies over de hele wereld kunt maken of begeleiden.

Aftermovie BrabantNacht 2017

Afgelopen weekend was het BrabantNacht 2017, een weekend waarin je de meest bijzondere plekken in de provincie Brabant op een andere manier kunt zien, namelijk in het donker. Het leverde magische momenten op, kijk maar.