Nieuws26.05.2017

De DC Daily van 26 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 26 mei 2017.

Een tropisch warm weekend!

Na een heerlijke week qua temperaturen zal het dit weekend nog een stukje warmer worden. En zijn er zelfs tropische temperaturen van 30 graden of hoger in delen van het zuiden van het land. Morgen is er volop zon, zondag is het broeierig en kan het gaan onweren.

10% van de Nederlanders slachtoffer van ransomware

10% van de Nederlanders was ooit slachtoffer van ransomware (gijzelsoftware). Bijna een vijfde van hen betaalde losgeld aan de gijzelnemer om de desktop, laptop, tablet of smartphone weer te kunnen gebruiken. En slechts 40% van de slachtoffers deed aangifte bij de politie, zo blijkt uit onderzoek van IT-beveiliger ESET. Het onderzoek is gehouden ná de WannaCry-aanval, die wereldwijd honderdduizenden computers infecteerde.

eset
eset

TOON is terug met een nieuw seizoen

Vanaf vandaag is de comedyserie TOON, geproduceerd door NewBe, terug bij KPN Presenteert op kanaal 18 en on demand. De serie gaat over de sociaal onhandige muzikant Toon, die zich als plotselinge BN’er probeert te redden in de hippe mediawereld. Alle afleveringen van het tweede seizoen zijn in één keer beschikbaar in het on demand menu. En de eerste aflevering is tijdelijk online te zien.

In de absurde wereld van Toon komen onder andere Katja Schuurman, Kees Tol, Bram Moszkowicz, Kim Feenstra, Chris Zegers, Diederik Ebbinge, Frits Sissing, Gwen van Poorten, Hugo Metsers, Annemarie Prins, Pepijn Schoneveld en René Mioch voorbij.

Acer kondigt entertainmenttablet met Quantum Dot-scherm aan

Acer heeft een serie van nieuwe 10-inch tablets aangekondigd, waaronder de nieuwe Iconia Tab 10 (A3-A50) voor een premium multimediabeleving.

De nieuwe tablets worden aangedreven door quad-core MediaTek-processoren. Samen met Android 7.0 Nougat zorgt dit voor een responsieve gebruikservaring en tot 8 uur batterijduur.

Bij de ontwikkeling van de Iconia Tab 10 stond mediagebruik centraal. Daarom beschikt het apparaat over een scherm met Quantum Dot-technologie, die een groter kleurbereik met meer helderheid, diepere verzadiging en verbeterde nauwkeurigheid biedt en zo dramatisch levendigere beelden produceert.

icionia
icionia

Nieuwe trailer Verschrikkelijke Ikke 3

Verschrikkelijke Ikke 3 is de nieuwe animatiefilm van Illumination Entertainment, de makers van Verschrikkelijke Ikke, Verschrikkelijke Ikke 2, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuw avontuur!

Verschrikkelijke Ikke 3 is geregisseerd door Pierre Coffin, Kyle Balda en Eric Guillon. Geschreven door Cinco Paul en Ken Daurio. Geproduceerd door Chris Meledandri en Janet Healy van Illumination Entertainment, met Chris Renaud als uitvoerend producent.