Nieuws25.10.2017

De DC Daily van 25 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 25 oktober 2017.

Rabbit Ransomware aanval gericht op Rusland en Oekraïne

Op dit moment is er weer een ransomware aanval bezig. Kaspersky Lab is bezig te achterhalen waar deze precies vandaan komt. Uit data blijkt dat de meeste slachtoffers van die aanval zich in Rusland bevinden, wat minder aanvallen vinden er plaats in Oekraïne, Duitsland en Turkije. Meer info over de Rabbit Ransomware aanval is hier te vinden. Dit is de melding die gebruikers krijgen:

bad_rabbit_ransomware_01
bad_rabbit_ransomware_01

Tweede officiële trailer – Bright

Er is weer een nieuwe trailer beschikbaar van deze nieuwe Netflix Original film. In een alternatief heden wonen er magische wezens (orcs, trollen en elfen) op aarde. Twee agenten uit Los Angeles, waarvan er een Will Smith is, raken verwikkeld in een voorspelde gangsteroorlog.

Check hier de eerste trailer.

Epo-huskies in Alaska

Normaal gesproken zijn het Russische atleten die gepakt worden op doping, maar nu zijn het huskies in Alaska. Huskies, honden ja, die in de sneeuw een slede vooruit trekken. Daar worden namelijk ook wedstrijden mee gedaan en iemand kwam op het bizarre idee om z’n honden dope te geven. De dieren kun je zelf niet straffen en het baasje ontkent alles schrijft The Guardian. Waar gaat het heel met deze wereld…

Up in het echt

Tom Morgan is een avonturier en om aandacht te vragen voor zijn bedrijf dat bijzondere ervaringen aanbiedt besloot hij om de Disneyfilm Up na te doen en met heliumballonnen een tochtje te gaan maken. Hij bond er geen heel huis aan, maar een campingstoeltje. Wel met parachute natuurlijk, maar toch: aan een aantal ballonnen twee kilometer in de lucht op een stoeltje is toch eng, avonturier of niet.

RIP Kinect

De Kinect, de door Microsoft bij de Xbox aangeboden camera die je gezicht en bewegingen kan herkennen, is niet meer. Ondanks dat het apparaat met veel enthousiasme werd ontvangen werd er niet genoeg mee gedaan voor gamers. Gevolg: niemand wilde het meer hebben. De techniek achter Kinect zit nog steeds in dingen als Hololens en Windows camera’s, maar de productie van de Kinect zelf wordt per direct gestopt.

De originele Kinect voor de Xbox 360
De originele Kinect voor de Xbox 360