Nieuws25.01.2017

De DC Daily van 25 januari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 25 januari 2017.

Trein trasht truck

Een Fed-Ex chauffeur kwam met de schrik vrij toen hij een spoorwegovergang in Utah over ging en vervolgens zonder enige waarschuwing zijn vrachtje van de truck afgereden kreeg door een voorbijrazende trein. Er was gelukkig alleen blikschade, maar dat zijn het soort incidenten waardoor je twee keer checkt bij het oversteken van een spoor…

Onmogelijke tweeling

Kalani en Jarani zijn het bewijs dat de natuur soms rare sprongen kan maken: deze twee-eiige tweeling van een donkere vader en lichte moeder zijn allebei aan de andere kant van de genen-grens gevallen en lijken dus wel op elkaar maar hebben een andere huidskleur. De ouders zijn er heel enthousiast over en het biedt natuurlijk wel meer mogelijkheden om de baby’s en kinderen de hele tijd dezelfde kleren aan te trekken, want uit elkaar houden wordt zo toch een stuk gemakkelijker!

Nederland gaat vrouwen helpen

Als Trump het vrouwen moeilijk maakt, dan regelt Nederland het wel. Of ja, minister van ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen. Het financiële gat dat is ontstaan omdat Trump de steun voor help bij een veilige abortus heeft ingetrokken vanuit Amerika wil zij namelijk gaan vullen met een internationaal fonds dat ze met hulp van haar collega’s in Europa en Zuid-Amerika wil gaan vullen. Dat wordt zo goed ontvangen dat Amerikaanse media vol lof over haar schrijven, dus die kan ze in haar zak steken. En terecht.

Held.
Held.

Zo doe je Trump na

Komiek Greg Shapiro doet even een masterclass Donald Trump nadoen, vlak nadat hij zo viraal is gegaan als de stem van de Nederlandse promotievideo van Arjen Lubach. Niet alleen doet hij Trump, ook andere presidenten passeren de revue. Hij kan het wel hoor!

Schrikken met Nutella

Eigenlijk weten we het wel, maar het zijn het soort feitjes waar we onze ogen liever voor gesloten houden: Nutella is meer dan 50 procent pure suiker, zoals je heel goed kunt zien in deze visualisatie die het internet rondgaat. En dan zit er ook nog een hoop palmolie in. Wat een drama! Maar ja, om nou nooit meer Nutella te eten…dat gaat ook wel wat ver.