Nieuws25.04.2017

De DC Daily van 25 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 25 april 2017.

Webby-award voor Hoi Dokter

Hoi Dokter, een applicatie die gezinnen met jonge kinderen helpt bij een ziekenhuisopname, heeft een Webby-award gewonnen. Deze internet-Oscar werd in New York toegekend aan de Amsterdamse start-up.

De iPad applicatie helpt kinderen en hun gezin bij het voorbereiden en verwerken van een ziekenhuisopname. Zonder goede voorbereiding kan er veel spanning ontstaan, met psychische problemen, in de vorm van verlatingsangst of trauma’s, tot gevolg. Onderzoek wijst uit dat kinderen die vooraf wél goed en eerlijk zijn voorbereid op de behandeling, hier veel minder last van hebben.

(een overzicht van alle Webby Award winnaars check je hier.)

hoi-dokter
hoi-dokter

Sneak peek van nieuwe Jaguar XF Sportbrake te zien op Wimbledon

Jaguar heeft op een hele bijzondere manier de eerste lijnen van de nieuwe XF Sportbrake laten zien. De locatie voor deze gelegenheid was het iconische Centre Court van Wimbledon. De nieuwe Jaguar XF Sportbrake wordt aankomende zomer gepresenteerd en verschijnt naast de XF sportsedan in de Jaguar line-up. Benieuwd? Hier vind je meer beelden en een video.

Een glimp van de nieuwe Jaguar XF Sportbrake.
Een glimp van de nieuwe Jaguar XF Sportbrake.

‘China, The Rise of an Empire’

Vanaf dinsdag 16 mei draait China, The Rise of an Empire een halfjaar in het Haagse koepeltheater Omniversum. De meeslepende en bekroonde grootbeeldfilm toont aan de hand van de spectaculaire archeologische vondst van het mausoleum van de eerste keizer en het Terracottaleger de ontwikkeling zien van China tot de huidige wereldmacht.

Snoop Dogg wil eigen serie

Samen met rapper Daz Dillinger wil Snoop Dogg een serie gaan maken over het leven als rapper. Zo weet Deadline te melden.

Snoop and I are always being asked to assist others with their Death Row Projects because we were there from the beginning, until the demise,” aldus Dillinger.

De Xperia XA1 is nu verkrijgbaar

De nieuwe Xperia XA1 van Sony ligt vanaf vandaag in de winkel. Het mid-range toestel van Sony beschikt over high-end camerakwaliteit en is voorzien van de volgende specificaties:

  • Foto’s maken met de 23 MP camera met een 1/2.3” Exmor RS for mobile sensor en een 8 MP frontcamera met een 23 mm groothoeklens
  • Borderless design met 5 inch display over de volledige breedte
  • 32 GB intern geheugen, uitbreidbaar met 256GB
  • 2300 mAh batterij met Qnovo en STAMINA modus voor een langdurige batterijduur
Xperia XA1_4_Colour_devices_back
Xperia XA1_4_Colour_devices_back

Kingsman: The Golden Circle

Gebaseerd op het comic boek “The Secret Service” van Mark Millar en Dave Gibbons komt regisseur Matthew Vaughn nu met het vervolg op Kingsman: The Secret Service. Rollen zijn er ondermeer voor Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry, Channing Tatum en Jeff Bridges. Vanaf september dit jaar in de bios.