Nieuws24.11.2017

De DC Daily van 24 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 24 november 2017.

T-Mobile, Nedap en Dura Vermeer starten proef met slimme parkeersensoren

Technologiebedrijf Nedap, bouwbedrijf Dura Vermeer en T-Mobile zijn een proef gestart met slimme parkeersensoren. Het consortium hoopt in de toekomst op grote schaal steden en andere hotspots te voorzien van slimme parkeermogelijkheden. Eerst start een proef van 3 maanden, waarbij 10 parkeerplekken bij De Gruyter Fabriek in ’s Hertogenbosch zijn voorzien van slimme sensoren. Deze meten welke plekken vrij en welke plekken bezet zijn.

De toepassingen van slim parkeren zijn legio. Individuele gebruikers worden haarfijn naar de lege plekken genavigeerd. Steden en gemeenten kunnen de verkeersstromen reguleren op basis van de actuele parkeersituatie.

t-mobileslimparkerensensor3
t-mobileslimparkerensensor3

Liefste vleermuis ooit

Vleermuizen: ze hebben weinig fans. Is te begrijpen, maar geloof ons dat deze echt een uitzondering is. Ene Alisha reed in Australië en hoorde een knal. Bleek dat ze een baby vleermuis geraakt had en nadat de juiste autoriteiten waren gebeld is baby vleermuis bezig aan het (volledige) herstel. De video laat zien hoe ‘ie gevoerd wordt en de manier waarop de banaan in de video wordt verzwolgen is echt ontzettend leuk om te zien.

Hiber opent nieuw R&D Centrum Delft

De Amsterdamse satelliet start-up Magnitude Space opende vandaag de deuren van het nieuwe R&D Centrum in Delft. Tegelijkertijd kondigt de organisatie een naamsverandering aan, vanaf vandaag gaan zij verder als Hiber. De opening van het kantoor markeert een belangrijke ontwikkeling van de Nederlandse hightech en satelliet industrie en maakt van de regio Delft een Small Sat Delta.

Door iedereen overal de mogelijkheid te bieden om met onze technologie bestaande en nieuwe applicaties in te zetten kan Hiber echte impact creëren voor iedereen op aarde,” aldus Ernst Peter Hovinga, CEO van Hiber

space
space

Manny Pacquiao versus Conor McGregor in de maak?

Bokslegende Manny (Pacman / The Destroyer) Pacquiao lijkt een comeback te willen gaan maken. Hij daagde Conor McGregor heel subtiel uit voor een “echte bokswedstrijd.”

Op Instagram plaatste Pacquiao een foto van McGregor waarbij hij de UFC kampioen een fijne thanksgiving wenst. Niks speciaals. Maar daaraan voegt hij toe: “Stay fit” en de hashtags #realboxingmatch #2018.

Printen maar

OK Go is een band die vooral bekend staat om hun waanzinnige clips, zoals die ene met de loopbanden en na dat denderende succes hebben ze volgehouden met het verzinnen van video’s die je bijblijven. De nieuwste, genaamd Obsession, draait om printers en papier. Je moet ‘m zien om te snappen wat er allemaal gebeurt, maar het is de moeite waard!

Korte teaser: Jurassic World Fallen Kingdom

Colin Trevorrow, filmmaker van beroep, heeft de eerste korte teaser van de Jurassic World: Fallen Kingdom film naar buiten gebracht via Twitter. In de korte clip zien we Owen (wederom gespeeld door Chris Pratt) een baby raptor begroeten.

Jurassic World: Fallen Kingdom zal in juni 2018 in premiere gaan!