Nieuws22.06.2017

De DC Daily van 22 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 22 juni 2017.

Warmterecords worden verbroken

Gisteren beleefden we al de warmste 21 juni ooit. Vandaag volgt de warmste 22 juni sinds 1901. Op sommige plekken wordt zelfs de unieke grens van 35 graden gehaald, dat zal met name in het Zuiden van het land mogelijk zijn.

Maar er zit ook wat verkoeling aan te komen. In de namiddag en avond krijgen we met enkele buien te maken.

Slaap je slecht met die hitte in huis?

Dan zijn er twee oplossingen die erbij kunnen helpen dat jij toch je 8 uurtjes nachtrust kan pakken.

1. Volgens Dr Neil Stanley is er een eenvoudige oplossing: Stop de lakens overdag in de vriezer. Haal ze er weer uit als je naar bed gaat, zodat je s’avonds wat extra verkoeling hebt.

2. Leg wat flessen met water in de vriezer. Als je gaat slapen zet je ze voor een ventilator, eventueel op jou gericht. Je zal merken dat je lichaamstemperatuur zal dalen. En dus ook sneller in slaap vallen.

fan
fan

Sega brengt klassieke games uit naar mobiel

Sega heeft vandaag een aantal klassieke games uitgebracht voor Android en iOS. Het aanbod van games zal de komende tijd uitgebreid worden.

Ze doen dit vanuit forever sega. Beschikbaar zijn nu: Sonic the Hedgehog, Phantasy Star II, Comix Zone, Kid Chameleon en Altered Beast. De games komen beschikbaar als free-to-play (dus met reclames), in-game krijg je tevens de keuze om 2,29 euro te betalen en zo dus geen reclame te zien.

KFC stuurt Zingerburger de ruimte in

Vandaag is een historische dag. KFC stuurt namelijk een Zingerburger met een ballon naar de “edge of space.” Binnen een paar dagen zal de burger de bovenste atmosfeer bereiken. Daarna volgt er een daling met flinke snelheid terug naar aarde.

Het lijkt een leuke stunt, maar het is ook een echte test voor World View Enterprises, het bedrijf dat de ballon heeft gemaakt. Het idee is dat hun ballon (of high-altitude vehicle) uiteindelijk vele maanden of zelfs een jaar in de stratosfeer zal blijven. Dat kan dan zijn voor communicatie diensten of het scannen van het oppervlak van de aarde.

De eerste horizontale-verticale, kabelloze lift

’s Werelds eerste horizontale-verticale, kabelloze liftsysteem genaamd MULTI is vandaag onthuld in Rottweil. De lift, ontwikkeld door staalproducent thyssenkrupp, wordt als eerste geïnstalleerd in OVG Real Estate’s nieuwe project, East Side Tower Berlijn. Vastgoedontwikkelaar OVG staat wereldwijd bekend om de ontwikkeling van het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld: The Edge.