Nieuws21.11.2017

De DC Daily van 21 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 21 november 2017.

Gewoon omhoog

Mogen we dit AUB ook direct op de Nederlandse tv of in elk geval elke week op YouTube hebben? Deze Japanse spelshow laat kandidaten een trap oplopen en kijken dan wie het eerste boven is. Klein detail? Zowel de trap als de kandidaten zijn zo glibberig als de pest. Geen idee waarom, maar het blijft hilarisch om te zien hoe iedereen de hele tijd op zijn plaat gaat.

Nederlandse cryptofraude

Het lijkt er op dat een Nederlander fikse fraude heeft gepleegd met cryptovaluta. Ene Joost van Doorn is er namelijk met bijna 400.000 dollar aan digitaal geld vandoor gegaan. Hij leidde een bedrijf dat Confido heette en veel geld had opgehaald met een zogenaamde ICO, op dit moment heel populair bij investeerders. Dat was een paar weken geleden, iedereen zag het bedrijf zitten en de investeringen werden allemaal meer waard…en toen verdween het bedrijf. Nu is Confido weg van het internet en is niemand van het ’team’ terug te vinden. En het geld? Dat is ook pleite.

Nacht wordt dag

Dit zie je ook niet vaak: een man die probeerde de Noorderlichten op camera te vangen heeft toevalligerwijs een meteoren-inslag gefilmd. Je ziet in de video dat Lapland er midden in de nacht vrij vredig en donker bij ligt, en dan wordt het opeens binnen een seconde dag vanwege het licht dat de meteoriet afgeeft. Bizar om te zien!

Kunstige intelligentie

Nederlandse wetenschappers hebben meegewerkt aan een slim algoritme dat kan zien of een kunstwerk echt of vals is, puur aan de penseelstreken. De algoritmes hebben Picasso, Matisse en andere kunstenaars ‘bekeken’ en nu weten ze hoe die schilderden, letterlijk. De AI kan al in 80 procent van de testen de kunstenaar raden, maar doet het nog beter met het herkennen van valse kunstwerken: 100 procent.

Beeld: Schiele
Beeld: Schiele

Shields up

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. komt weer terug voor het vijfde seizoen en dat wordt weer smullen! De trailer kan je alvast een beetje warm maken, zou dat nog nodig zijn. Nee toch? Zin in!